Cine sunt beneficiarii cursurilor de formare profesională

195
Cine sunt beneficiarii cursurilor de formare profesională - cursuri-1610565658.jpg

Articole de la același autor

Periodic, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează, gratuit, cursuri de calificare/recalificare pentru şomeri. Pe plan local, această formare profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă se realizează de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Ca urmare, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoştinţelor teoretice şi practice specifice unei noi meserii care să mărească şansele ocupării unui loc de muncă. Formele prin care se realizează formarea profesională sunt: cursuri (de calificare, recalificare, perfecţionare şi specializare), stagii de practică şi specializare, precum şi alte forme, în condiţiile legii.

Accesul la programele de formare profesională se face în urma activităţii de informare şi consiliere profesională sau de mediere. Serviciile de formare profesională se acordă, gratuit, următoarelor categorii de persoane: şomeri; persoane care nu au putut ocupa un loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ; persoane care nu au putut ocupa un loc de muncă după repatriere sau după eliberarea din deţentie. În aceeaşi categorie intră şi persoanele care desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare şi care sunt înregistrate la AJOFM. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3483 secunde