Cine rămâne cu RADET? Constănțenii dau buzna la debranșări

3727
21
Cine rămâne cu RADET? Constănțenii dau buzna la debranșări - fotofondradet-1440950683.jpg

Articole de la același autor

Cinci zile, atât mai au la dispoziție pentru a depune dosarele constănțenii care vor să se debranșeze sau să se deconecteze de la RADET. După acest termen, solicitarea nu le va mai fi primită și vor trebui să aștepte până primăvara următoare. 


Dacă v-ați hotărât să renunțați la sistemul centralizat de încălzire și să alegeți o altă variantă de a avea căldură la iarnă, ar trebui să vă grăbiți. Conducerea Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice Con-stanța a anunțat că data limită pentru depunerea cererilor de eliberare a avizului de deconectare sau debran-șare este vineri, 4 septembrie 2015. 


"Documentațiile depuse de către solicitanți în vederea obținerii avizului de deconectare sau debranșare vor fi analizate până la data de 7 octombrie, iar de la această dată și până la începerea furnizării este obligatorie redimensionarea grupurilor de măsură a energiei termice ca urmare a deco-nectărilor realizate în această vară", explică reprezentanții RADET. 


Tot în această perioadă, pe lângă redimensionarea grupurilor de mă-sură, se vor realiza fizic și deconectările sau debranșările ce au primit aviz favorabil din partea RADET Constanța. 


"Menționăm că, în conformitate cu prevederile Legii 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică, deconectările sau debranșările de la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire", mai precizează Biroul de presă al RADET. 


Val de renunțărila încălzirea centralizată 
Sute de constănțeni au reușit, în ultimele luni, să se debranșeze de la sistemul centralizat, iar alte câteva sute așteaptă răspunsul de la regie, având deja dosarele depuse.


De altfel, însuși directorul interimar al RADET Constanța, Liviu Popa, s-a arătat îngrijorat de valul de debranșări din această vară. El a recunoscut, recent, la întâlnirea cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, că numărul solicitărilor a depășit chiar și cele mai pesimiste așteptări. 


De altfel, este binecunoscută re-ticența RADET cu privire la renunțarea la încălzirea centralizată. Directorul Liviu Popa a subliniat ori de câte ori a avut ocazia că debranșarea nu este o soluție de viitor. Potrivit acestuia, proprietarii apartamentelor nu sunt bine informați cu privire la costurile reale ale instalării de centrale termice de apartament, în sensul că, pe lângă costul redus al facturii de încălzire, trebuie să se aibă în vedere și a-mortizarea investiției, întreținerea centralei, creșterea prețului gazelor naturale, cât și anunțata taxă de mediu care va fi plătită de fiecare deținător de centrale. 


"Primăria Constanța are în program modernizarea sistemului centralizat de încălzire, ceea ce va duce la reducerea prețului energiei termice și proprietarii de apartamente vor dori să revină la RADET", este de părere directorul RADET. 


Amenzi imense pentru debranșări ilegale 
Mai mult decât atât, dacă ați optat pentru racordarea la rețeaua de gaze naturale, dar numai pentru aragaz, și vă montați totuși și centrală termică, fără să aveți autorizație și pentru cel de-al doilea foc, riscați să plătiți amenzi de până la 100.000 de lei. 


"Regia îi informează pe cei interesați de acest aspect că orice lucrare realizată fără autorizație de construire va fi depistată mai devreme sau mai târziu de către organele competente ale statului și se vor aplica sancțiuni, cât și demolări ale instalațiilor ne-autorizate. Considerând că, din lipsa unei informări corespunzătoare, consumatorii conectați la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică în municipiul Constanța pot lua decizii eronate de a monta centrale termice în situații care contravin legii, vă recomandăm să vă informați în prealabil asupra consecințelor rezul-tate din lipsa unei informări neco-respunzătoare", ne sfătuiesc repre-zentanții RADET. 


Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Stere
30 august 2015
centrala pe gaze plus

neaparat sa va luati si o carte cu parintele Arsenie Boca - rugaciuni anti-explozie, rugaciuni anti-gazare, da mai ales rugaciuni anti-prostie.

Nea Stere evlaviosul
31 august 2015
Nea Stere

La adresa asta : " http://www.cugetliber.ro/stiri-politica-majorarea-tarifului-social-pentru-pensionari-in-atentia-alesilor-locali-266406?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=sectiune-Politic%E3&utm_campaign=Articole%20sectiune%20Politic%E3 " (Cuget Liber de azi 31.08.2015) gasesti matale o stire cu urmatorul continut : " De asemenea, pe ordinea de zi va fi și modificarea Hotărârii de Consiliu Local nr. 139/2015 privind majorarea tarifului social pentru ......persoane peste 60 de ani CARE NU REALIZEAZA VENITURI... " Sictir nea Stere ! Sictir Fagadau ! Nea Stere,draga Fagadau,ca sa-mi platesc intretinerea la bloc pentru iarna anului 2014/2015 am facut un imprumut la banca pentru care platesc 2 milioane lei/luna timp de 2 ani.Nea Stere,onorate Fagadau,va rog sa ma iertati, imi cer scuze ca realizez venituri.Eu m-am saturat sa finantez postacii si votacii pesedeului.Nu ar fi bine sa-i finantati din veniturile pesedeului ? Hai, pa !

Răspuns la: centrala pe gaze plus
Adăugat de : Stere, 30 august 2015
neaparat sa va luati si o carte cu parintele Arsenie Boca - rugaciuni anti-explozie, rugaciuni anti-gazare, da mai ales rugaciuni anti-prostie.
Sindbad
31 august 2015
Pomana contra voturi...

Cei car(t)e muncesc s-au saturat sa plateasca ptr mocangii si tigani, asistatii social. Daca tin la ei, sa le plateasca Mazare, Stroe, ALDE, Fagadau, etc. din veniturile lor personale. RADET-ul o sa ramana, in majoritate cu asistatii social, sa vezi profituri atunci...

europeanu
31 august 2015
debransari de la capusele constantei

ce articol tendentios din partea cuget liber...adica nu va debransati...platiti ca fraierii...RUSINE !!!

zoro
31 august 2015
Disperare si amenintari

Scrie și citez: "Amenzi imense pentru debranșări ilegale  Mai mult decât atât, dacă ați optat pentru racordarea la rețeaua de gaze naturale, dar numai pentru aragaz, și vă montați totuși și centrală termică, fără să aveți autorizație și pentru cel de-al doilea foc, riscați să plătiți amenzi de până la 100.000 de lei".Ce treabă are amenda de 100.000 de lei cu debranșarea Radet ? E vorba de cu totul altceva, de al doilea foc unde dacă nu ai aviz, nu poți porni centrala, nu începe garanția, faci investiția degeaba. O spuneți ca și cum iei amendă ăia dacă te debranșezi. Intimidare si dezinformare. De faptul ca Radet a pierdut recent niște procese pe care le-a avut cu cetățeni debransati, nu spuneți nimic ? Am plătit ca un prost până acum pentru asistatii sociali, de câteva luni, cu centrală proprie am facturi și de 5 lei pe lună pentru gazele consumate ca să fac apă caldă când vreau, deci să nu va mai chinuie grijă amortizării, se face repede. Și ca un deviz general, TOATE avizele, manoperă, autorizațiile, investitia în centrală, țevi, calorifere la o suprafața de 80 MP a fost de 12000 de lei. Noi o să avem taxă de poluare, Radet-ul nu are taxă pe stâlp ? La noi se vor scumpi gazele, Radet tot cu gaze operează, la noi sunt toate belele, doar la Radet nu, deci trebuie să rămână singură noastră opțiune. Ne scuzați ca nu mai suntem prosti, ne amenințați de ani ca scade gigacaloria, scade doar la asistați, ca faceți investiții, nu se vede, ca sunteți praf și pe ducă este evident. O sa-mi pară rău de voi cum v-a părut și voua rău de facturile mele și de faptul ca de ani aștept ca prostul pe banii mei să vină apă caldă.

Nelu
31 august 2015
Atentie

Cugetu, nu mai dati fara discernamant comunicatele prin care directorul RADET vrea sa sperie populatia si sa-si ascunda incompetenta. Instalarea centralei pe gaze e mult mai economicoasa si se amortizeaza in cativa ani. Facturile la RADET cresc neincetat, platesti ce nu consumi. Inteleg ca nu-s mari subiecte de publicat din urbea asta, de-asta trebuie sa aveti grija sa nu deveniti portavocea administratiei Constantei.

Cristina
31 august 2015
Nu rata!

Ce poate fi mai comod decat sa faci bani de acasa, in fata calculatorului? Si…cum ar fi daca cineva te-ar ajuta, te-ar invata cum sa faci asta? Totul e foarte serios! E un proiect nou, de mare amploare si am dori sa ni te alaturi. Te asteptam! Pentru mai multe informatii trimiteti mail cu textul INFO la adresa [email protected]

goe
31 august 2015
g

Deja au devenit portavocea administratiei Constantei.De cand se discuta pe acest subiect,un ziarist "dotat" facea un reportaj beton ,bine informat si cu toate calculele sa priceapa tot omu si nu mai lingeati dosurile jigodiilor din administratie si primarie.

antiRADET
31 august 2015
RADET chirias cu forta

De ce minunata administratie locala nu scade pretul gigacaloriei pentru toata populatia? Cei care platim ne-am saturat, si este putin spus, sa platim pentru asa zisii asistati sociali si persoane fara venituri. Mai mult decat atat. Cu ce drept ma amendeaza pe mine oricine pentru ca ma debransez? Nu cumva RADET sta ilegal pe proprietatea mea? Nu am incheiat niciun contract cu aceasta capusa. Nu e treaba RADET-ului cum imi cheltui eu salariul ca sa imi faca o programare lunara a banilor, in valoare la fel de mare ca o rata la banca pentru un apartament. Ia sa imi plateasca mie RADET-ul ca are tevi prin casa mea. E dreptul meu sa aleg cu ce ma incalzesc si nu e dreptul RADET-ului sau al primariei sa imi impuna.

nae
31 august 2015
radet

Tovarasul Liviu Popa se incalzeste la RADET? Vrem si noi sa stim asa ca prostii. Tovarasii de la Cuget Liber citi au centale termice de apartament si citi au ramas la RADET? Punem si noi niste intrebari asa ca prostii.

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3374 secunde