Cine este în măsură să primească șomaj de la stat

476
Cine este în măsură să primească șomaj de la stat - cineesteinmasurasomaj-1558982794.jpg

Articole de la același autor

Ați rămas fără loc de muncă? În această situație și dacă ați lucrat suficient, puteți intra în posesia indemnizației de șomaj de la stat. Aceasta se acordă, la cerere, de la data încetării raporturilor de muncă. De asemenea, banii sunt primiți și după expirarea perioadei de 60 de zile, pentru absolvenții instituțiilor de învățământ, în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reușit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale, dar și absolvenților școlilor speciale pentru persoane cu handicap în vârstă de minimum 16 ani, care nu au reușit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale. 


Conform reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța, indemnizația de șomaj se acordă de la data mai sus menționată, dacă cererea este înregistrată în termen de zece zile de la această dată. 
Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de zece zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data mai sus menționată, indemnizația de șomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii. Termenul de maximum 12 luni este termen de decădere din drepturi. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6831 secunde