Cine beneficiază de alocațiile de susținere a familiei și cum se poate pierde acest drept

396
1
Cine beneficiază de alocațiile de susținere a familiei și cum se poate pierde acest drept - alocatii-1477493458.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, în județul Constanța au beneficiat de alocație de susținerea familiei un număr mediu lunar de 4.670 familii. Începând cu luna august, însă, a fost diminuată plata pentru un număr de 385 familii, pe o perioadă de trei luni. "Plata alocației de stat se suspendă ca urmare a situației transmise de Inspectoratul Școlar Județean, atunci când se constată că absențele înregistrate și nemotivate de un copil din familia beneficiară depășesc numărul de 20 absențe. Plata alocației se suspendă până la următoarea situație transmisă de ISJ, respectiv luna următoare încheierii semestrului școlar, dar nu mai mult de șase luni", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), Mariana Fătu. De asemenea, a mai fost suspendată plata pentru un număr de 483 familii pe o perioadă de șase luni. 


Cuantumul alocației pentru susținerea familiei se stabilește în funcție de venitul net mediu lunar pe membru de familie. Astfel, pentru familia (soț, soție și copii) al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează până la 200 lei, cuantumul lunar al alocației este de 82 de lei pentru familia cu un copil; 164 lei pentru familia cu 2 copii; 246 lei pentru familia cu 3 copii și 328 lei pentru familia cu 4 copii și mai mulți. Pentru familia al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează între 201 lei și 530 lei, cuantumul alocației este de minim 75 lei și maxim 300 de lei. 


Cum se acordă acești bani
Alocația de susținere se acordă pe bază de cerere și declarație pe propria răspundere, însoțită de actele doveditoare privind componența familiei, veniturile acesteia și, după caz, privind frecventarea cursurilor școlare de către copiii aflați în întreținere. Cererile pentru stabilirea și acordarea alocației de susținere se întocmesc de reprezentantul familiei și se înre-gistrează la Primărie. Dreptul la alocația de susținere se acordă începând cu luna înregistrării cererii. În conformitate cu art.8 (1) din H.G. nr. 38/19.01.2011 familiile definite în lege, care au în întreținere copii de vârstă școlară, beneficiază de alocație în condițiile în care copiii frecventează fără întrerupere cursurile unei forme de învățământ organizate potrivit legii și nu înre-gistrează absențe nemotivate în cursul unui semestru care să conducă la scăderea sub 8 a notei la purtare.


Reprezentanții AJPIS spun că diminuarea cu 20% a cuantumului alocației se calculează pentru un număr cuprins între 10 și 19 absențe, iar la un număr de 20 de absențe nemotivate se aplică diminuarea cu 50%. În situația în care mai mulți copii din familie înregistrează absențe nemotivate, diminuarea se aplică pentru fiecare copil în parte, în funcție de numărul de absențe nemotivate înregistrate de acesta, de fiecare dată raportând diminuarea la cuantumul alocației. 


Comentează știrea

costica
27 octombrie 2016
opinie

Simplu de utilizat! Si castigi repede! Dureaza putin timp sa te instruiesti, apoi pornesti sistemul care deja functioneaza, e probat! Ai nevoie doar de ceva timp liber si de un calculator cu conexiune la internet. Incepe acum, pentru ca oferta este proaspata! Solicita informatii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3802 secunde