Cine a pus mâna pe plajele românești

2819
2
Cine a pus mâna pe plajele românești - plajaeforienord-1332177048.jpg
Administrația Bazinală de Apă "Dobrogea Litoral" a făcut publice, în cursul zilei de ieri, rezultatele licitațiilor organizate săptămâna trecută pentru închirierea sectoarelor de plaje libere. Așa cum era de așteptat, pe lista câștigătorilor se află societăți care activează de mulți ani în acest domeniu.

În topul firmelor care au reușit să închirieze plaje se află SC Activ GSM 2004 SRL, asociată cu SC Phartis SRL a lui Nicolae Bucovală, care a obținut nici mai mult nici mai puțin de nouă sectoare foarte importante în Mamaia, cu trafic mare de turiști. Succes a avut și SC Hagi SRL care și-a adjudecat singură două sectoare în dreptul Hotelului Iaki și încă două sectoare în zona Hotelurilor Ovidiu și Doina, în asociere cu SC Dayan Impex SRL și cu SC Romned Port Operator, toate licitațiile fiind câștigate cu maximum de 100 de puncte.

Administratori vechi și noi

În rest, vestitul operator Romned al lui Sorin Greavu începe să piardă teren în Mamaia, unde nu a reușit să "prindă" decât trei sectoare, și acestea prin asocierea cu SC Complex Hotelier Victoria SRL și cu SC Hagi Sport SRL. SC Xenoti SRL care își are sediul la Complexul Flora și despre care se știe că aparține grupului de influență Mazăre - Constantinescu a câștigat licitațiile pentru patru sectoare, una singură și celelalte prin asociere cu firmele SC Kulta Trade SRL, SC Bross Event SRL și SC Myrtos Beach SRL. Tot o asociere, de data aceasta între SC Ventura Marea Neagră SRL și Mazuria SRL, și-a adjudecat patru sectoare de plajă din Mamaia.

Printre cei care au pierdut licitațiile se numără și Asociația Județeană de Volei Constanța, care a fost surclasată pe sectorul Mamaia VI, de SC Top Internațional SRL.

Bătaie și pe Eforie

Foarte râvnite au fost și plajele din Eforie. Ana Hotels SA a reușit să câștige un sector, în Eforie Nord, cu 98 de puncte, iar celelalte două scoase la licitații au fost adjudecate de Asocierea Mialma Prima SRL și SC Briza Mării și IF Feizi Denis. Pe cordonul Eforie Nord - Eforie Sud, zona întâi, a câștigat SC Vanimar SRL. În Venus a fost depusă o singură ofertă și va trebui reluată licitația, iar în Vama Veche a fost descalificat unul dintre cei doi licitanți, fiind nevoie și în acest caz de reluarea procedurii.

48 de ore pentru contestații

"În urma analizării ofertelor depuse pe un număr de 42 de subsectoare, comisia de licitație a atribuit 34 de subsectoare cu o suprafață totală de aproximativ 155 de mii de metri pătrați de plajă. Pe cinci subsectoare a fost depusă o singură ofertă, iar pe alte trei subsectoare, ofertanții au fost descalificați pentru că nu au întocmit documentația așa cum prevedea caietul de sarcini", precizează Cătălin Anton, reprezentant al ABADL Constanța.

Eventualele contestații pot fi depuse în termen de 48 de ore de la afișarea rezultatelor, adică în zilele de luni și marți. Comisia de soluționare a contestațiilor va avea la dispoziție un termen de cinci zile pentru a se pronunța cu privire la aceste contestații. După afișarea rezultatelor finale, va fi anunțată etapa a doua a licitației pentru plaje, unde vor fi scoase sectoa-rele neadjudecate în prima etapă.

Comentează știrea

stanciu romeo
20 martie 2012
plaja Modern

De ce nu scrieti si despre cum s-a vandut plaja ?Se construeste un cartier de catre niste italieni

maidaneziana infinita
20 martie 2012
alooo,ecarisajul,alo primaria ,cand aveti de gand sa luati cainii ,mai ales cei agresivi?acum avem si caini turbati in judet

alooo,ecarisajul,alo primaria ,cand aveti de gand sa luati cainii ,mai ales cei agresivi?acum avem si caini turbati in judetRabie în Istria și Mangalia Rabie în Istria și Mangalia Directorul executiv al Direcției de Sănătate Constanța, dr. Constantin Dina: "În cazul în care o persoană a fost mușcată de un animal - câine, ovină - și nu are posibilitatea să meargă la medic, ne poate contacta pe noi. Imediat vom trimite o echipă la fața locului, care va proceda la măsurile ce se impun." Medicii Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța vin în atenția populației cu o serie de recomandări după ce, în această lună, au fost confirmate cazuri de rabie la animale, respectiv în localitatea Istria, la două ovine, și în municipiul Mangalia, la un câine comunitar. De asemenea, și reprezentanții autorităților locale din Mangalia au luat unele măsuri, cum ar fi izolarea câinilor comunitari. Medicii DSPJ susțin că în cazul unei plăgi mușcate de un animal domestic sau sălbatic se impune prezentarea imediată la medicul specialist de boli infecțioase care poate fi găsit la Cabinetul antirabic care funcționează în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Acolo îi va fi aplicat tratamentul de specialitate, respectiv tratamentul plăgii, vaccinarea sau vaccinarea și seroterapie, în funcție de riscul plăgii sau antibioticoterapie, după cum stabilesc specialiștii. De asemenea, se impune supravegherea clinică a animalului (domestic) implicat, prin medicul veterinar din zonă. "În vederea limitării și prevenirii îmbolnăvirilor la oameni, pe site-ul DSPJ Constanța, www.dspct.ro, sunt postate materiale informative privind date despre această afecțiune transmisibilă, mod de transmitere, simptomatologia la om, simptomatologia la animal, tratamentul imediat al plăgii rabigene, vaccinare antitetanică, vaccinare și/sau seroterapie antirabică", precizează reprezentanții DSPJ. Cum rabia este o boală incurabilă, medicii atrag atenția să o "tratăm" ca atare. "În cazul în care o persoană a fost mușcată de un animal - câine, ovină - și nu are posibilitatea să meargă la medic, ne poate contacta pe noi. Imediat vom trimite o echipă la fața locului, care va proceda la măsurile ce se impun", a declarat directorul executiv al DSPJ, dr. Constantin Dina.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Stire din Social : Începe bătaia pentru plajele Mării Negre
Pagina a fost generata in 0.4053 secunde