Cinci trenduri în materie de draperii în 2021

364
Cinci trenduri în materie de draperii în 2021 - cumsamontezidraperiisijaluzele-1614956840.jpg

Articole recomandate

Interioarele locuințelor necesită o armonie completă și un studiu atent al fiecărui centimetru pătrat de spațiu, mai ales când acesta este limitat. Drept urmare, în ziua de astăzi, designerii dedică mult timp decorării ferestrelor. 


Iată care sunt cele mai atractive și fascinante tendințe în 2021 în materie de draperii, pentru un interior confortabil.


Top 5 tendințe de draperii pentru 2021



În tendințele generale de design interior din 2021, o mare atenție este acordată draperiilor, în sensul de a combina cu succes funcțiile practice și decorative ale ferestrelor, care ar trebui să atragă un minim de atenție și să contribuie la armonia camerei. Pe baza acestor necesități, experții în design interior au identificat cinci tendințe cheie pe care ar trebui să le adopți în materie de draperii.

1. Transparență atrăgătoare

Decorarea ferestrelor cu o draperie transparentă și translucidă este o soluție excelentă pentru ferestrele orientate spre nord și camerele mici în care echilibrul luminii și aerului trebuie menținut cu atenție. În acest caz, nu va trebui să folosești țesături dense: o draperie fără greutate va crea senzația necesară de curățenie, spațiu și ușurătate.
Când cauți materiale pentru o astfel de decorare, este pe deplin rezonabil să îți îndrepți atenția asupra următoarelor țesături:
Voal – Țesătură ușoară, cu o textură mată și netedă. Împrăștie lumina soarelui excepțional de bine, făcând camera să pară luminoasă, dar fără soare orbitor. Materialul este la fel de eficient în orice interior, iar varietatea culorilor se adaugă avantajelor sale.
Tulle – Un material cu o textură cu ochiuri fine, care transmite mai bine lumina soarelui și, datorită țesutului volumetric, face decorul ferestrei mai expresiv.

2. Protecție împotriva luminii

Tendința opusă celei menționate mai sus este cea a țesăturilor dense, practic impermeabile. Aici nu există paradox. Astăzi, mulți își percep casa ca fiind propria lor cetate, iar o astfel de draperie oferă o senzație de confort, siguranță și căldură. În afară de aceasta, o draperie opacă sunt este cadou divin pentru dormitoare și ferestre orientate spre sud.
În ceea ce privește materialele pentru astfel de draperii, poate fi o țesătură amestecată foarte densă. În același timp, merită să acorzi atenție culorii, deoarece, cu o astfel de textură, draperia se va transformă într-un puternic accent interior. Alege nuanțe dintr-o paletă de culori la modă:
- roz prăfuit - moderat ușor, cu nuanțe ușoare; 
- muștar - moderat luminos și bogat, umplând camera cu căldură și bucurie de viață;
- albastru marin - adânc și nobil, dând atmosfera unei aristocrații relaxate;
- menta și salvia sunt tonuri verzui fermecătoare care dau calm și răceală.

3. Pânză și bumbac în stil chic 

Designerii acceptă cu căldură materialele naturale în interiorul unei locuințe, astfel încât alegerea unei astfel de texturi la o draperie nu este deloc surprinzătoare. Astăzi, draperiile din bumbac foarte dens au devenit deosebit de populare. Țesătura cu textura sa naturală este plăcută la ochi, fără pretenții, fără a avea o tendință de estompare, dar având totuși capacitatea de a spori adâncimea culorii modelului și volumul vizual.
Draperiile de in sunt un articol special. Acestea nu acceptă ornamente sau culori vii sau prelucrări excesive. Ușor aspre și neprelucrate, dar fermecătoare în stilul lor, țesătura acestor draperii este frumoasă în sine, fără a mai menționa capacitatea materialului de a aduce ușurință și simplitate în interior, ceea ce poate da un aspect chiar scump.
O altă descoperire a anului 2021 este mătasea dupioni. Țesătura uimitor de moale a acestui material se va vedea în pliuri frumoase cu o strălucire de lux. Draperiile realizate dintr-un astfel de material vor onora rafinatul art deco și neoclasicismul.

4. Dominația minimalismului

Pe de altă parte, mai există și unii designeri care au ajuns la extrem și afirmă acum că cel mai bun decor al ferestrelor este absența completă a oricărui decor. Dacă acest stil este unul care ți se potrivește, există totuși câteva modalități de a obține funcționalitatea unei draperii, dar fără a instala o draperie. 
Ia în considerare următoarele opțiuni pentru controlul luminii naturale:
- jaluzele din diverse materiale;
- obloane moderne;
- jaluzele cu role;
- perdele romane;
- jaluzele pliate;
- panouri japoneze din hârtie, poliester sau textile.

5. Modele pentru apropierea de natură

Tendințele textile ale anului 2021 vin cu o dominație monocromă. Cu toate acestea, această dominație nu este nicidecum universală, ceea ce înseamnă că poți alege uricând imprimeuri și desene pentru o draperie. Cu toate acestea, fii foarte atent: alegerea dintre astfel de soluții nu este prea diversificată și, prin urmare, încearcă să experimentezi următoarele opțiuni:
• imprimeuri botanice simple de dimensiuni medii - în primul rând frunze din copaci cu care suntem obișnuiți;
• modele geometrice subtil calme, un ton mai închis sau mai deschis decât culoarea perdelei;
• imprimeu floral ușor, minimalist, discret, fără elaborări


În concluzie, este evident că o draperie rămâne o opțiune populară pentru decorarea ferestrelor, iar designurile la modă se schimbă sensibil de la sezon la sezon. În ciuda celor spuse mai sus, simte-te liber să folosești draperii din țesături și materiale în combinații atractive și confortabile pentru tine, fără a ține cont neapărat de trenduri.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5877 secunde