Cinci arii naturale din țara noastră sunt declarate zone umede

519
De la aderarea României la Convenția asupra zonelor umede, în 1991, semnată la Ramsar, în Iran, și până în prezent cinci regiuni din țară au fost desemnate situri Ramsar: Rezervația Biosferei "Delta Dunării", Balta Mică a Brăilei (în 2001), Lunca Mureșului (jud. Arad și Timiș), Complexul Piscicol Dum-brăvița (jud. Brașov) și Lacul Techirghiol (jud. Constanța) (1996).
Bazinul hidrografic Dobrogea Litoral deține trei astfel de zone: Rezervația Biosferei "Delta Dunării", Balta Mică a Brăilei și Lacul Techirghiol.
În prezent, pe lista Ramsar sunt înscrise peste 1.600 de zone umede de importanță națională, având o suprafață totală de 145 milioane hectare.
Țările semnatare ale Convenției trebuie să țină cont de angaja-mentele luate pe plan internațional, privind conservarea și gestionarea rațională a acestor zone.
România va găzdui în prima parte a anului 2012 cea de-a unsprezecea reuniune a Conferinței Părților la Convenția de la Ramsar asupra zonelor umede de impor-tanță internațională, ne-a spus Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al Direcției Dobrogea Litoral "Apele Române".
Decizia a fost luată cu ocazia celei de-a zecea reuniuni a Conferinței Părților, care a avut loc în toamna anului 2008, la Changwon, în Coreea de Sud. Conferința Părților la Convenția de la Ramsar este organismul în care cele 158 de state contractante stabilesc modalitățile de punere în aplicare a prevederilor acestui acord internațional important în cadrul eforturilor de protejare a mediului în lume.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3183 secunde