€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

„Cină cu Eroi Pătați”, eveniment din proiectul Experiențe Dobrogene

Ştire online publicată Luni, 10 Iunie 2019. Autor: Madlena CĂLUGĂREANU
Astăzi, de la ora 18.00, la hotel Nyota din Mamaia, pe terasa de la etajul 7,  cu vedere la Lacul Siutghiol, se va desfășura „Cina cu Eroi Pătați”, eveniment ce face parte din proiectul Experiențe Dobrogene. 


Experiențe Dobrogene este un proiect turistic ce prezintă într-o formă interactivă și atractivă istoria socială și evoluția dezvoltării celor mai reprezentative comunități conlocuitoare, turci, tătari, armâni, lipoveni, cazaci, găgăuzi, bulgari etc. și atracții, prin cele cinci dimensiuni unice și definitorii ale Dobrogei continentale, istoria, multiculturalitatea etnică, gastronomia dobrogeană, enologia și realitățile cultural-sociale ale Deltei Dunării. 


Prin evenimentele Experiențe Dobrogene, se aduce, într-o formă originală, în atenția publicului român de pretutindeni, locuitorilor Dobrogei și vizitatorilor străini, moștenirea culturală și istorică dobrogeană, ca „bastion” relevant pentru diversitatea culturală românească.
 
„Cină cu Eroi Pătați” prezintă literatura, arta plastică, istoria, gastronomia și tradițiile armânilor într-o experiență interactivă ce se desfășoară în jurul lansării romanului istoric „Eroi Pătați” al autoarei Cornelia Golna, care are origini aromâne, dar a crescut și a studiat în Statele Unite, unde a obținut un masterat în limbile clasice. Romanul „Tainted Heroes”, scris în 2017, a fost tradus în limba română de Mircea Bucurescu ca „Eroi pătați” și a apărut în luna mai 2019. Traducerea în dialectul armân, realizată de Maria Bara, va fi finalizată în toamna anului 2019, urmând a fi publicat și în format de audiobook. 
„Cină cu Eroi Pătați” prezintă publicului muzică și dansuri tradiționale armânești prezentate de Ansamblul de Dansuri Tradiționale Armânești Iholu, un grup de tineri pasionați și motivați să ducă mai departe tradiția moștenită de la părinți și bunici. 


Expoziția de pictură „Marea albastră” a artistei Zoița-Nicoleta Panciu va da o notă de culoare contemporană  evenimentului. 
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7972 secunde