Cimitirul din Medgidia, pregătit pentru sărbătorile pascale

470
1
Cimitirul din Medgidia, pregătit pentru sărbătorile pascale - cimitiruldinmedgidia358113963592-1396461532.jpg
Angajații Direcției de Gestionare a Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei Medgidia lucrează de zor pentru ca spațiile pe care le au în gestiune să arate cât mai bine până la sărbătorile pascale. Astfel, zonele verzi din cadrul Complexului Sportiv au fost îngrijite și aproximativ 100 de copaci au fost toaletați și dați cu var, gazonul tuns și completat. Totodată, a fost îngrijit gardul viu iar bordurile complexului au fost văruite.


În altă ordine de idei, directorul DGDPP Medgidia, Nicolae Păun, spune că, în perioada Paștelui, cimitirul devine un loc aglomerat deoarece creștinii vin să-i comemoreze pe cei trecuți în neființă. Astfel, ca în fiecare an, angajații din subordine lucrează necontenit pentru ca și aceste locuri să arate impecabil. Drept urmare, în prezent, se lucrează la Cimitirul Municipal unde s-au vopsit bordurile și aleile, s-au toaletat copacii care erau înclinați și prezentau pericol, s-au tuns spațiile verzi și, mai ales, s-au montat 12 stâlpi de iluminat, care vor asigura iluminatul până după Monumentul eroilor sârbi. Lucrările se realizează cu forțe proprii, din bugetul DGDPP cu toate că, până la acest moment, doar 23% dintre concesionari au plătit taxa de cimitir, care este 10,6 lei pe an. Totodată, se va extinde conducta de apă până în fața monumentului, pentru ca oamenilor să le fie mai ușor să ia apă. În același timp, planul de a construi o nouă intrare în cimitir, dinspre drumul județean 222, rămâne în așteptare, deoarece terenul de acces aparține Ministerului Apărării Naționale.


Directorul DGDPP Medgidia, Nicolae Păun, a mai spus că dorește ca toate lucrările la cimitir să fie finalizate până în Joia Mare, pentru ca cetățenii care vin la cimitir să găsească locul frumos amenajat și curat. De altfel, lucrări de curățenie și întreținere a spațiului verde se fac pe tot parcursul anului, însă în preajma sărbătorilor lucrările sunt mai complexe.


Comentează știrea

The Lord
3 aprilie 2014
Viața veșnica

Singurul loc cu viața in Medgidia este CIMITIRUL. Aici se întâmpla zilnic evenimente, înmormântări. Restul orașului,intr-un drum ireversibil către statutul de sat,este MORT. Nici marian si nici paunul de la DGDPP nu vad.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3205 secunde