Chirie sau cămin studențesc? Prețuri la început de an universitar

2164
1

Articole de la același autor

Nici bine nu s-a încheiat vara, că proprietarii de case și apartamente dornici de chiriași din rândul studenților au început deja să își fluture cheile la marginea trotuarului. Și de cealaltă parte se fac calcule. 


Unii tineri sunt deja hotărâți că vor să stea în cămin în noul an universitar, alții se gândesc să locuiască singuri sau, mai bine, să împartă chiria cu alți colegi. 


Primele oferte de cazare vin din apropierea centrelor universitare. În general, chiria unui apartament cu două camere din zona Campus ajunge la 200-250 euro, dar o locuință mobilată modern poate costa chiar și 300 euro, iar un apartament cu patru camere se poate închiria cu 500 euro. 


În altă zonă căutată a Constanței, Tomis Nord, un proprietar anunță că își închiriază garsoniera cu 150 euro. Tot o garsonieră poate fi închiriată la un preț mai mic în zona CET, mai precis cu 120 euro. 


Tinerii pot opta și pentru camere la case sau vile. 


Pentru un plus de confort, sunt puse la dispoziție camere cu băi proprii. O cameră la vilă poate costa puțin peste 600 lei, dar găsim și un preț de 800 lei pentru o altă cameră cu baie, tot la vilă, cu acces la bucătărie, în zona Trocadero. 


Și zona Pescărie este căutată. Aici, un proprietar este dispus să închirieze cu 500 lei pe lună una dintre camerele din apartamentul său, cu toate utilitățile incluse, în condiții decente, spune acesta, lăudându-se cu avantajul de a avea acasă...centrală termică. 


Efort financiar pe măsură


Susținerea unei chirii pe parcursul anului universitar nu este atât de ușoară. Unii au muncit din greu pe vară pentru a se putea descurca. "Am lucrat două luni la cules de roșii, în Germania", ne-a spus Elena. Tânăra nu s-a plâns de muncă, dimpotrivă. Este mândră că a reușit să pună deoparte câțiva bănuți. Ca ea, mai există și alți tineri care au lucrat pentru a-și putea achita taxele la facultate și chiria. 


Acei studenți sau masteranzii care sunt interesați în obținerea unui loc de cazare în căminele studențești ale Universității "Ovidius" din Constanța, vor trebui să completeze cererea de cazare, pe platforma cazareonline.univ‐ovidius.ro, chiar dacă au depus cerere în format hârtie la Administrația Căminului FN2. 


Acest lucru este posibil până la data de 25 septembrie, până la ora 18.00. Pentru anul de învățământ 2017-2018, Universitatea "Ovidius" pune la dispoziția studenților un număr de 1.327 de locuri în cămine. Ca și prețuri, studenții admiși la forma de învățământ fără taxă vor avea de plătit 165 lei pentru un loc, iar cei de la cu taxă vor scoate din buzunare 280 lei pe lună. 


Primul clasament cu studenții care se califică pentru a obține un loc de cazare în căminele instituției de învățământ superior va fi publicat atât on-line pe site-ul UOC, cât și la avizierele căminelor, la data de 26 septembrie, până la ora 20.00. 


Comentează știrea

costica
5 septembrie 2017
Cel mai important moment este acum!

Bani acasa, garantat, avem DOVADA VIDEO! Iti vom arata DOVADA VIDEO cu OAMENI REALI care deja AU CASTIGAT BANI folosind aceasta oportunitate noua si unica! Vei castiga si tu bani aici, garantat, simplu si eficient! Iti oferim contract si seriozitate maxima! Cauta-ne urgent si cere mai multe informatii la adresa noastra de email: pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5139 secunde