China face presiuni asupra Germaniei, pentru a-și îmbunătăți imaginea

228
China face presiuni asupra Germaniei, pentru a-și îmbunătăți imaginea - 0920029320-1587922244.jpg

Articole recomandate

Diplomați chinezi au abordat responsabili ai guvernului german cu scopul de a-i incita să exprime opinii pozitive asupra gestionării de către Beijing a epidemiei de COVID-19, afirmă Ministerul de Interne german, într-o scrisoare pe care Reuters a putut să o consulte duminică, relatează digi24.ro.


"Guvernul german este la curent cu contactele individuale avute de diplomați chinezi, în scopul de a-i face (pe oficialii germani - n.r.) să exprime public opinii pozitive despre gestionarea crizei generate de noul coronavirus de către Republica Populară Chineză", se arată în acest mesaj datat 22 aprilie. "Guvernul federal nu a cedat acestor solicitări", precizează scrisoarea trimisă deputatei ecologiste Margarete Bause ca răspuns la o interpelare a acesteia pe acest subiect.


Acest mesaj a fost dezvăluit în premieră de publicația germană Welt am Sonntag, care a precizat că Ambasada Chinei la Berlin a calificat informațiile sale drept "mincinoase și iresponsabile".


Reuters nu a putut contacta ambasada pentru comentarii.


Pe de altă parte, China ar fi încercat să blocheze difuzarea unui raport al Uniunii Europene în care Beijingul era criticat pentru că ar fi alimentat dezinformarea cu privire la epidemia de coronavirus, afirmă Reuters pe baza a patru surse și mesaje diplomatice europene.


Gestionarea crizei generate de coronavirus reprezintă o nouă sursă de tensiune între SUA și China, reprezentanții celor două tabere acuzându-se reciproc că ascund informații despre epidemie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9206 secunde