Chiar nu mai interesează pe nimeni? A scăpat de la demolare, dar nu şi de şobolani!

3131

Articole de la același autor

Soarta fostei biblioteci din cartierul Coiciu pare să fie un lung şir de ghinioane şi incompetenţă. După ce în ultimii ani a fost, pe rând, dezafectată, lăsată pradă hoţilor de materiale de construcţii şi oamenilor străzii, a fost propusă pentru demolare, apoi pentru reabilitare, clădirea construită în anii ’60 este şi acum un focar de infecţie, în curtea unei grădiniţe cu peste 200 de copii.

Pe strada Izvor din cartierul Coiciu, între două grădiniţe şi o şcoală, se află un imobil cu un etaj în stare avansată de degradare. Fără geamuri, cu zidurile jupuite şi cu mash-urile rupte, ce ar fi trebuit să-i ascundă silueta distrusă de privirile trecătorilor, clădirea are o poveste tristă. A scăpat de la demolare, dar nici nu a avut noroc să fie renovată. Imobilul se află în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa. Două licitaţii pentru lucrările de reabilitare au fost anulate, iar noua conducere nu s-a decis încă ce va face cu ea. Deocamdată, spune că imobilul este în conservare, este chiar şi păzit permanent, însă se degradează pe zi ce trece şi creează mult disconfort celor din jur.

„Auzisem, în urmă cu câţiva ani, că va fi demolată. Era plină de gunoaie, colcăiau şobolanii. Au curăţat-o, au încuiat-o şi atât. Încet, încet, iar au intrat tot felul de persoane dubioase înăuntru şi s-au adunat gunoaie şi chiar şobolani. Dar să se întâmple ceva cu ea, că nu mai putem să stăm cu mizeria lângă noi!”, ne-a declarat un constănţean care locuieşte chiar pe strada respectivă.

Distrusă pe zi ce trece

Îngrijoraţi sunt şi reprezentanţii Grădiniţei „Azur”, aflată în imediata apropiere a clădirii, care se plâng de ani de zile că nu mai scapă de gunoaie şi că persoanele care intră în fosta bibliotecă distrug gardul unităţii şi fac stricăciuni în curte şi la locul de joacă. Chiar în minivacanţa de Paște, cineva a rupt o bucată din gardul grădiniţei, pentru a putea intra în clădirea abandonată.

„Au fost depuse nenumărate solicitări către Consiliul Judeţean Constanţa să rezolve situaţia pentru că acest imobil este permanent vizitat de golani, care se suie pe gardul grădiniţei, distrug tot ce găsesc”, ne-a declarat un angajat al unităţii de învăţământ. Grădiniţa are 200 de copii, dar, dacă ar avea mai mult spaţiu la dispoziţie, ar putea primi încă pe atâta, pentru că sunt foarte multe cereri din partea părinţilor.

Contactaţi de ziarul „Cuget Liber”, reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa spun că încă nu s-a luat o decizie în ce priveşte soarta clădirii. „Imobilul a fost propus pentru demolare, ulterior s-a revenit şi s-a decis reabilitarea acestuia. Au fost organizate două licitaţii, însă au fost depuse numai oferte neconforme. Astfel, lucrările nu au fost începute. În prezent, nu s-a luat o decizie dacă va fi continuat proiectul sau va fi schimbată destinaţia clădirii”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, Marian Cioacă.

Transformată în creşă?

O idee vine chiar de la unul dintre părinţii de la grădiniţa din apropiere, chiar dacă asta ar însemna ca imobilul să fie preluat de Primăria Constanţa. „Să o renoveze şi să facă o creşă. Ne-ar prinde bine una în cartier. Avem grădiniţă, ne trebuie şi o creşă, mai ales că am înţeles că sunt foarte puţine locuri în Constanţa. Noi avem un copil de 4 ani şi unul de doi ani. Ar fi fost ideal să îi aducem pe amândoi în acelaşi loc, unul la grădiniţă şi unul la creşă”, a sugerat Silviu S.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3367 secunde