Centrul Constanței, blocat de astăzi. Începe Neversea! Iată ce zone sunt închise și ce recomandări fac autoritățile

23192
1

Articole de la același autor

Numărătoarea inversă a început! Astăzi debutează festivalul Neversea, iar desfășurarea de forțe este uriașă, în toată Constanța. Turiștii au început să vină încă de ieri, scenele sunt aproape gata, iar astăzi sosesc și primii artiști. Timp de trei zile, vor cânta pe plaja dintre Modern și trei Papuci peste 150 de artiști internaționali, printre care Tiesto, Jason Derulo Afrojack, Dua Lipa, Rita Ora, Fatboy Slim, Years & Years, Ella Eyre.

Autoritățile au luat măsuri speciale și Constanța a devenit deja o adevărată fortăreață. 100 de polițiști sunt mobilizați pentru asigurarea liniștii și ordinii publice, a siguranței participanților la festivalul "Neversea" de la malul Mării Negre. Oamenii legii au pus în aplicare restricții de circulație pe arterele care conduc către locul de desfășurare al evenimentului, accesul fiind permis doar riveranilor și agenților economici, care au obținut permise de acces de la Primăria municipiului Constanța. Cu ajutorul acestor permise de acces, șoferii vor putea trece de filtrele rutiere.

În echipele asigurate de IPJ Constanța se vor afla polițiști de investigații criminale, ordine publică, rutieră, acțiuni speciale, pirotehnic, criminalistic, arme, explozivi și substanțe periculoase. Astfel, Poliția constănțeană va asigura prezența continuă a unui echipaj de intervenție al Serviciului pentru Acțiuni Speciale, iar reprezentanții Poliției Rutiere vor acționa în filtre pentru fluidizarea traficului rutier.

Puncte de închidere a accesului, încep de la strada Traian - Poarta 3, strada Traian - Poarta 1, strada Traian cu strada Termele Romane, strada Traian cu bulevardul Tomis, strada Negru Vodă cu Ecaterina Varga, bulevardul Mircea cel Bătrân cu strada Negru Vodă, Mircea cel Bătrân cu strada Smârdan, bulevardul Mircea cel Bătrân cu strada Decebal, bulevardul Mircea cel Bătrân cu strada Eroilor, strada Bucovina cu strada Eroilor și strada Shanghai cu strada Yokohama.

Fără bărcuțe și iahturi în zona festivalului

Căpitănia Zonală Constanța a interzis navigația ambarcațiunilor de agrement în zona plajelor Modern și Trei Papuci, în timpul festivalului. Încă de ieri, Căpitănia Zonală a emis un Aviz către navigatori, prin care echipajele de la bordul ambarcațiunilor de agrement, cu vele și motor, și proprietarii acestora sunt înștiințați că a fost interzisă navigația, staționarea și ancorajul într-o zonă delimitată la nord de Plaja Trei Papuci și la sud de digul de nord al Portului Tomis, până la două mile maritime în larg, de la linia țărmului. Potrivit directorului Căpităniei Zonale, Alexandru Mezei, decizia a fost luată pentru preîntâmpinarea unor accidente de navigație ce ar fi putut fi generate de la bordul navelor.

Atenție la buzunare!

Polițiștii constănțeni le recomandă participanților să acorde o atenție sporită la buzunare și să evite să poarte cercei, lănțișoare și telefoane mobile la vedere. "Evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani și să nu lăsați în mașină genți, telefoane, bani sau laptop-uri. Distrați-vă în siguranță, evitați conflictele și dacă sunteți șofer, renunțați să mai conduceți dacă ați consumat alcool. Vă recomandăm să folosiți mijlocul de transport în comun sau taxi-uri autorizate", sunt sfaturile polițiștilor constănțeni.

Toate autobuzele duc la Neversea

RATC a introdus deja două linii shuttle bus care vor duce și vor aduce festivalierii. Neversea 1 circulă non-stop, de la Gară până în Portul Tomis și înapoi, iar Neversea 2 va merge prin stațiunea Mamaia, din Portul Tomis până la hotel Caraiman și înapoi. De asemenea, pe parcursul celor trei zile de festival, astăzi, sâmbătă și duminică, liniile autobuzelor 42, 44, 48, 51, 101C sunt, începând de astăzi, prelungite până în Portul Tomis, după ora 23,00, cu o frecvență din 30 în 30 de minute.

Luni, pe 10 iulie, de la ora 00,00 și până la ora 9,00, liniile Neversea vor circula permanent, pentru a elibera zona festivalului, și vor fi completate de liniile 42, 44, 48, 51 și 101C, care de asemenea vor merge toată noaptea pe traseul prelungit până în Portul Tomis.


Comentează știrea

fani
7 iulie 2017

Bine ca se interzice accesul autovehiculelor in zona peninsulara si se permite accesul lor cat si al camioanelor ,tractoarelor pe nisipul plajei unde neindoielnic se vor acumula pe nisip reziduri petroliere si uleiuri Cine ghiceste unde vor ajunge acestea in final ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3992 secunde