Centru de vaccinare la Şantierul Naval Constanţa. Se pot imuniza angajaţii şi familiile lor

2010

Articole de la același autor

Un centru de vaccinare împotriva COVID-19, cu două cabinete, a fost deschis miercuri, 5 mai, în incinta Şantierului Naval Constanţa. Aici se pot vaccina atât angajaţii instituţiei, cât şi cei ai subcontractorilor de pe platformă, precum şi familiile acestora.



Primul punct de vaccinare din Portul Constanţa a fost inaugurat, miercuri, la Şantierul Naval Constanţa. Acesta a fost amenajat de operatorul economic, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului, care a pus la dispoziţie personalul medical. Ţinta este ca, în zilele următoare, în centru să poată fi imunizate cel puţin o mie de persoane.



„Propunerea a venit de la Direcţia de Sănătate Publică şi, bineînţeles, am fost imediat bucuroşi să o adoptăm şi să ne organizăm pentru a avea acest punct de vaccinare pe teritoriul societăţii. Avem în prezent aproximativ 1.000 de angajaţi, din care, din verificările noastre, circa 35% sunt vaccinaţi. Mai sunt în jur de 600 de angajaţi care ar putea să se vaccineze. De asemenea, pe platformă lucrează şi aproximativ 400 de subcontractori. Atât pe angajaţii proprii, cât şi pe subcontractori, i-am invitat împreună cu familiile lor să vină aici să se vaccineze. Le-am creat condiţii bune de vaccinare şi foarte aproape de locul de muncă”, a declarat directorul general al SNC, Radu Rusen.



Potrivit acestuia, deja foarte multe persoane s-au programat pentru imunizare în cadrul noului centru. „Am căutat un spaţiu potrivit, am făcut verificările împreună cu reprezentanţii DSP, care ne-au oferit sfaturi pentru felul în care să ne organizăm şi să ne putem desfăşura activitatea în centrul de vaccinare. Pe lângă personalul medical pus la dispoziţie de DSP, am alocat personal propriu, care să asigure suportul pentru completarea cererilor şi pentru evidenţă. Deja avem pe listă un număr important de angajaţi şi sperăm ca, prin puterea exemplului, acest număr să crească zi de zi. Sperăm ca, după ce vor vedea că oamenii se vaccinează, că nu sunt efecte secundare, pentru că foarte mulţi s-au temut de aceste efecte secundare, să avem şi mai mulţi doritori. Ne dorim să atingem o ţintă de minimum o mie de persoane care să fie vaccinate în acest centru”, a mai spus directorul general al SNC.



Cabinete speciale, pentru angajați, la Pavilionul Expoziţional

Alte centre de vaccinare vor fi amenajate, în perioada următoare, la diferiţi agenţi economici. De asemenea, două cabinete din cadrul centrului de la Pavilionul Expoziţional din Mamaia vor fi dedicate companiilor şi instituţiilor, pentru imunizarea angajaţilor. „Avem solicitări din partea firmelor de pază, din partea firmelor din HORECA şi venim în întâmpinarea tuturor operatorilor economici care îşi doresc să ofere angajaţilor posibilitatea de a se vaccina la serviciu”, a completat directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, Cristina Schipor.







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5864 secunde