Proiect World Vision

Centru de recuperare și socializare pentru copiii și tinerii cu dizabilități

767
Peste 700 de copii și tineri cu dizabilități fizice, psihice și sociale vor avea acces îmbunătățit la educație și pe piața muncii, precum și o viață mai bună pentru familiile lor, ca urmare a unui nou proiect intitulat "Centrul multifuncțional, o șansă pentru viitorul copiilor și tinerilor cu dizabilități fizice, psihice și sociale din regiunea Nord-Vest, Sud - Est și Sud-Vest Oltenia", lansat de Fundația World Vision România și finanțat de Uniunea Europeană.
În România există peste 680.000 de persoane cu dizabilități, din care aproximativ 17.000 se află în instituții iar o majoritate covârșitoare, peste 660.000, se află în îngrijirea familiei și/sau trăiesc independent (conform datelor furnizate de Direcția Generală Protecția Persoanelor cu Handicap, la data de 31 martie 2010). Din acestea, peste 61. 000 sunt copii.
Îngrijirea persoanelor cu dizabilități în familie este limitată de insuficienta dezvoltare a serviciilor comunității în ceea ce privește cuprinderea, diversitatea și calitatea acestor servicii, mai ales în mediul rural. Relevant, în acest sens, este numărul mic de centre de zi la nivelul țării, care oferă servicii terapeutice și programe de incluziune sociala a persoanelor cu dizabilități, acestea acoperind doar 2, 8% din nevoi! Plecând de la aceste considerente, proiectul World Vision are ca scop punerea la dispoziția copiilor și tinerilor cu dizabilități, familiilor acestora și comunităților, servicii complete de recuperare și integrare socială, realizate de specialiști cu experiență în domeniu.
Activitățile de recuperare se vor desfășura în zece centre multifuncționale fixe situate în mediul urban și în mediul rural din județele Vâlcea, Cluj, Dolj și Constanța. Pe lângă serviciile de recuperare, proiectul mai cuprinde activități de informare, campanii de promovare și de sensibilizare cu privire la drepturile copiilor cu dizabilități, orientare și integrare pe piața muncii, integrare în sistemul public de învățământ a copiilor și tinerilor cu dizabilități, consiliere individuală, familială și de grup.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
Stire din Social : Un nou protest spontan la Spitalul Județean
Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
Stire din Social : Ai facultate? Fă-te animatoare!
Pagina a fost generata in 1.7171 secunde