Centre de vaccinare COVID-19 la Pavilionul Expoziţional şi la spitalul de pe stadionul „Portul”

1768

Articole de la același autor

Autorităţile locale din municipiul Constanţa au demarat deja pregătirile pentru cea de-a doua etapă de vaccinare a cetăţenilor împotriva COVID-19. Astfel, acţiunea de imunizare se va desfăşura la Pavilionul Expoziţional şi în spitalul modular amplasat pe stadionul „Portul”, în incinta cărora vor fi amenajate mai multe centre de vaccinare.



„Pe lângă asigurarea spaţiilor necesare, care vor fi amenajate cu respectarea circuitului unidirecţional, cu intrări şi ieşiri separate, va fi asigurată execuţia lucrărilor de compartimentare şi branșare a fiecărui centru de vaccinare la reţelele de apă, canalizare şi alte utilităţi. Fiecare sală va fi dotată cu mobilier specific activităţii de vaccinare, cum ar fi mese speciale, scaune, dar şi echipamente şi produse pentru asigurarea igienei şi curăţeniei. Centrele medicale vor funcţiona după ce vor fi evaluate şi autorizate de Direcţia de Sănătate Publică”, precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.


În cea de-a doua etapă, va fi imunizată populaţia cu grad ridicat de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii – cheie, esenţiale, iar, în etapa a treia, populaţia generală. Populaţia cu grad de risc se referă la adulţii cu vârsta de peste 65 de ani, precum şi persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcţie de indicaţiile vaccinurilor utilizate.


Azi începe vaccinarea personalului medical din judeţ



Pe de altă parte, astăzi, va începe în județul Constanța faza întâi de vaccinare anti-Covid, mai exact vaccinarea personalului medical. Vor exista șase centre pentru imunizarea angajaţilor din unităţile sanitare. Este vorba despre Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord, Spitalul Municipal Medgidia și Spitalul Militar de Urgență „Alexandru Gafencu” – Spitalul Modular de pe stadionul „Portul”.


„Până în acest moment, discutăm despre 4.304 de oameni care lucrează în domeniile sănătății și social - sistem public și privat, care și-au exprimat dorința de a fi vaccinați”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Constanţa, Tudorel Ene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.661 secunde