CENTRE DE UCENICIE PE LÂNGĂ CENTRELE DE PLASAMENT. Copiii orfani, învățați meserie

128
CENTRE DE UCENICIE PE LÂNGĂ CENTRELE DE PLASAMENT. Copiii orfani, învățați meserie - 00155859large-1496553237.jpg

Articole recomandate

Mai mulți deputați PSD au depus în Parlament un proiect de lege care prevede înființarea unor Ateliere sau Centre de Ucenicie care să funcționeze pe lângă casele de copii sau centrele de plasament, unde copiii să învețe o meserie.

"Actuala legislație nu prevede măsuri sociale de integrare a copiilor din centrele de plasament, care la vârsta majoratului pur și simplu sunt lăsați pe stradă, la voia întâmplării. (...) Înființarea unor Ateliere sau Centre de Ucenicie, care să funcționeze pe lângă centrele de plasament, este o măsură care poate ajuta acești tineri aflați în pragul excluderii din centrele de plasament să învețe o meserie tradițională, o meserie pe care să o practice după excluderea din centrul de plasament. În acest fel, tinerii vor fi atrași să identifice potențiale surse de venit bazate pe practicarea meseriei învățate, putând să își construiască propria viață în care să se simtă confortabil", se arată în expunerea de motive care însoțește proiectul legislativ.

Conform inițiatorilor, proiectul de lege are ca scop în principal educarea și integrarea tinerilor care împlinesc vârsta de 18 ani în Casa de copii sau Centrul de plasament, în societatea și susținera acestora pentru a-și asigura o sursă de venit prin încadrarea într-o unitate economică sau prin înființarea unei societăți comerciale, prin asigurarea unor facilități fiscale pentru aceștia, în situația în care își deschid propria afacere, sau pentru angajatorii lor, în situația în care sunt încadrați după terminarea cursurilor.

Potrivit proiectului de Lege, în atelierele sau centrele de ucenicie înființate pe lângă casele de copii sau centrele de plasament, copiii cu vârste între 16 și 18 ani vor învăța și practica diverse meserii, cu preponderență tradiționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3052 secunde