Cele mai răcoritoare băuturi alcoolice de vară

157
Nu știm cum ești tu, dar pe noi ne-a toropit deja primul val de căldură din această vară. Mai avem câteva săptămâni de „suportat”, așa că vom face tot ce putem pentru a ne lupta cu căldura. Iar una din cele mai bune abordări este să ne bucurăm de o băutură alcoolică răcoritoare.

Iată feluri de băuturi alcoolice ca să ne reîmprospătăm, care ne vor ajuta să ne deconectăm de la ziua de lucru și să încheiem ziua cu un pic de petrecere.

1. Mojito

Ingrediente: rom alb, sifon (sau apă minerală), zahăr alb, mentă, lime și gheață

Preparare: Adaugă aproximativ două lingurițe de zahăr într-un pahar înalt, ușor larg. Peste zahăr se adaugă o jumătate de lime care se stoarce și se zdrobește. Adăugăm o porție de sifon, mai mult sau mai puțin dublă față de cantitatea de rom pe care urmează să o punem. Apoi adăugăm menta, pe care o zdrobim, dar fără a o toca, pur și simplu pentru a-i elibera aroma. Apoi adăugăm romul alb și, în cele din urmă, gheața. Amestecăm, așezăm paiul corespunzător, decorăm cu o crenguță de mentă și gata.

2. Apa Valencia

Ingrediente: suc proaspăt de portocale, gin, vodcă și cava sau șampanie

Preparare: Începem prin a umple 33% dintr-un vas cu suc proaspăt de portocale, adăugând 16% gin și încă 16% vodcă. În cele din urmă adăugăm 33% din cava sau șampanie, amestecăm ușor și transferăm la frigider unde lăsăm băutura alcoolică să se răcească o oră înainte de servire.

3. Sangria

Ingrediente: 1 l vin roșu, 2 piersici, 2 portocale, 1 lămâie, 2 banane, 1 măr, 60 g zahăr, 1 băț de scorțișoară și 330 ml suc de portocale

Preparare: Începem prin dizolvarea zahărului în 75 ml de apă fierbinte pentru a forma un sirop ce va facilita dizolvarea acestuia în vin. Într-un recipient mare sau într-un castron mare, pune vinul și siropul și adaugă sucul de portocale, amestecând pentru a se omogeniza bine. Curăță, toacă fructele și adaugă-le în castron cu vinul. Adaugă sucul unei lămâi și bățul de scorțișoară. Lasam bautura alcoolica să se odihnească între două și trei ore pentru macerare. După acest timp turnăm într-un vas și servim cu cuburi de gheață.

4. Cocktail cu fructe cu cidru și tequilla

Ingrediente: 750 ml de cidru, 20 cl de tequilla, 10 cl de Cointreau, o lingură de zahăr lichid din trestie, o cană de struguri negri, o jumătate de cană de piersică în sirop și multă gheață

 

Preparare: Spălăm strugurii și îi așezăm într-un castron. Adăugăm piersica în bucăți, Cointreau și cidrul. Amestecăm și lăsăm să se odihnească aproximativ 30 de minute în frigider. Adăugăm tequilla, zahărul lichid din trestie și multă gheață. Se amestecă și se servește, de preferință cu mai multă gheață.

5. Caipirinha braziliană

Ingrediente: 20 cl de Cachaça, un lime, două linguri de zahăr și multă gheață zdrobită

Preparare: Spălăm lime-ul și îl tăiem în două. Tăiem una dintre acele jumătăți în bucăți mici pe care le așezăm într-un pahar „de modă veche” sau pahar scurt. Adaugă zahărul și zdrobește-l pentru a elibera sucul și pentru a se amesteca cu zahărul. Adaugă gheață zdrobită pentru a umple trei sferturi din pahar. Terminăm cu cachaça și amestecăm cu un mixer. Servim băutura alcoolică imediat.

6. Ceai cu gheață Long Island

Ingrediente: 1 parte de rom alb, 1 parte de tequila, 1 parte de gin, 1 parte de Cointreau sau triplu sec, 1 parte de vodcă, 2 părți de lămâie și 5 părți de cola

Preparare: Într-un pahar de amestecare sau pahar înalt, amestecă cele cinci lichioruri albe, adaugă sucul de lămâie, cola și amestecă cu grijă. Se servește însoțit de o felie de lămâie și puțină mentă.

7. Cocktail Pina colada

 Ingrediente: 1 parte de rom alb, 3 părți de suc de ananas, 1 parte de lapte de cocos și gheață zdrobită

Preparare: Într-un shaker cu gheață zdrobită așezăm toate ingredientele, încercând să adăugăm laptele de cocos spre final. Unii oameni folosesc lapte de cocos (mai lichid) și adaugă o parte lapte condensat. Cu toate ingredientele în shaker, agită puțin pentru a omogeniza cocktailul și servește într-un pahar înalt, decorând cu două paie negre și o bucată de ananas, deși poți pune și o cireșă. Dacă vrei versiunea cremă, poți trece băutura alcoolică prin blender.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6244 secunde