Cel mai toxic dintre gazele de seră, utilizat în sectorul de distribuție a energiei electrice

199

Articole de la același autor

Constanța a găzduit, săptămâna aceasta, prima întâlnire din cadrul proiectului "Acțiunea climatică a heclorurii de sulf utilizată în sectorul electricității. Aceasta s-a derulat în cadrul programului Sprijinirea dialogului societății civile între EU și Turcia.
Parteneriatul proiectului este compus din mai multe asociații din domeniul distribuției de electricitate din Turcia (Waste and Recycling Industrialists Association (AGED) - în calitate de beneficiar și Association of Electricity Distribution Services (ELDER) - co-beneficiar) și România. Țara noastră este reprezentată de Asociația de Protejare a Omului și Mediului pentru o dezvoltare durabilă în lume - ECOM.


Întâlnirea a fost un prilej de a intensifica dialogul dintre instituțiile Uniunii Europene și cele din Turcia și sensibilizarea părților interesate cu privire la legislația de mediu. Acesta va servi la crearea de platforme pentru cunoașterea, expertiza și schimbul de experiență. De asemenea, s-a avut în vedere dezvoltarea unui cadru pentru reciclarea și manipularea gazului hexafluorură de sulf în sectorul energiei electrice în conformitate cu noua legislație privind gazele fluorurate prin cooperare.
"Grupul se bazează pe dezvoltarea dialogului susținut, nu numai cu ong-urile din Uniunea Europeană și Turcia, ci prin luarea de decizii de către instituțiile publice din domeniul distribuției electricității care să asigure cooperarea între ong-uri și organismele de decizie", explică președintele ECOM, dr. ing. Maria Nastac.
Hexafluorura de sulf este cunoscut ca fiind cel mai toxic dintre gazele de seră. 


"El este folosit în domeniul distribuției de energie electrică, ca bielectric, ca antiflamă când se fac comutările de înaltă tensiune. Este un izolator gazos pentru rețelele de înaltă tensiune. Este foarte periculos dacă este scăpat în atmosferă. Acum se încearcă armonizarea legislației turcești cu legislația europeană. Noi oferim training pentru operatorii din Turcia, referitor la mentenanța, recuperarea, reciclarea gazului respectiv. În țara noastră, sistemul este foarte bine pus la punct și legislația este foarte strictă în ceea ce privește utilizarea hexafluorurii de sulf", precizează Alexandru Muntoiu, reprezentant ECOM.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019
Stire din Economie : Evoluții pe piața energiei electrice
Vineri, 14 Decembrie 2018
Stire din Economie : Evoluții pe piața energetică
Miercuri, 19 Septembrie 2018
Stire din Economie : Știri de pe piața energiei electrice
Luni, 17 Septembrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 30 Iulie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.5094 secunde