Cei mai mulți angajați ce pleacă din Poșta Română au optat singuri pentru disponibilizare

261
1
Cei mai mulți angajați ce pleacă din Poșta Română au optat singuri pentru disponibilizare - postaromana-1378267676.jpg

Articole de la același autor

Începând de marți, 3 septembrie, Poșta Română emite deciziile de încetare a contractului de muncă, cu acordarea preavizului legal de 20 de zile lucrătoare, pentru angajații care vor fi disponibilizați. Conducerea companiei naționale a încheiat selecția personalului aferent procesului de restructurare. 

Peste 65 la sută din angajații ce vor părăsi compania au optat individual pentru înscrierea în procesul de disponibilizare colectivă. Astfel, vor fi disponibilizați 3.650 de angajați, pe baza procedurii și a setului de criterii stabilite de conducerea companiei, de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România. 

În conformitate cu calendarul procesului de restructurare, în perioada 28 - 31 august 2013, a avut loc testarea profesională a angajaților, având ca obiectiv selectarea personalului excedentar. În perioada 18 - 23 august 2013, un număr de 2.392 de angajați ai companiei au optat individual, în scris, pentru disponibilizare colectivă. 

Drepturile cuvenite salariaților disponibilizați se vor acorda conform prevederilor OUG nr. 36/2013, corelate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă 2008/2018, valabil în Compania Națională "Poșta Română" S.A. Pentru anul 2013, din bugetul asigurărilor pentru șomaj au fost alocate 7,4 milioane de lei, pentru plățile corespunzătoare personalului disponibilizat de la Poșta Română. 

"Procesul de restructurare a Poștei Române are ca obiectiv pe termen scurt restabilirea echilibrului între volumul de prestații poștale și numărul de angajați ai companiei, asigurând astfel premisele creșterii competitivității Poștei Române pe piața serviciilor poștale, piață liberalizată începând cu luna ianuarie 2013. Echipa de management a Poștei Române are ca obiective principale creșterea veniturilor, reducerea cheltuielilor și consolidarea poziției de lider pe piață a companiei, în contextul liberalizării totale a pieței serviciilor poștale începând cu data de 1 ianuarie 2013", precizează Biroul de presă al CNPR. 

Poșta Română este lider pe piața serviciilor poștale în România, are o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde lei și operează printr-o rețea de peste 5.600 de oficii poștale cu acoperire națională. Anual, sunt procesate sute de milioane de trimiteri poștale și sunt distribuite către 5.000.000 de beneficiari drepturi bănești aferente sistemului public de pensii, al asigurărilor sociale de stat, IOVR, agricultori și pensii militare. 

Comentează știrea

Sorin
4 septembrie 2013
Si evrei au optat singuri pentru pogrom?

Au optat singuri asa,ca pur si simplu le-a venit tuturor in cap o idee de afacere,tuturor le-au fost revelate oportunitati de dezvoltare personala in diverse domenii, chiar acum ! Hai sa fim seriosi,pute a santaj de la o posta,ca tot veni vorba de locul ala. De exemplu,la Mangalia,intr-un santier unde romanii sunt slugi,oamenii au fost pusi sa semneze cereri de schimbare a locului de munca, tot asa,sa para oficial ca fiind optiuni individuale. Ce sa vezi,pentru binele tarii zic unii,se arunca in strada oameni asa cum arunci gunoiul,fara remuscari,fara sa-si puna cineva intrebarea la cam cate tragedii,drame sunt expuse familii intregi ?!...Daca binele tarii inseamna tragedia poporului,poate ca de fapt,tara asta nu e a acestui popor !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5501 secunde