Cea mai tânără bunică din lume vine…din România!

6607

Articole de la același autor

Într-o perioadă în care tinerii români nu-și permit să viseze la formarea unei familii până nu se asigură profesional, o româncă a devenit la 23 de ani, cea mai tânără…bunică din lume.
Rifca Stănescu, o femeie de etnie rromă, a devenit mamă la 12 ani, dându-i viață Mariei, cea pentru care avea planuri mari. Își dorea ca fiica sa să ducă o viață mai bună și să nu-i calce pe urme. Paradoxal sau nu, exact acest lucru s-a întâmplat. La doar 11 ani, Maria a născut un băiețel, pe Ion.




Acum, la nouă ani distanță, "tânăra bunicuță" a declarat că este mândră de acest statut, însă își dorește ca fiica sa, Maria, să ducă o viață mai bună. Este dezamăgită de faptul că aceasta a abandonat școala la 11 ani, imediat după ce a născut. Ion, ajuns acum la 9 ani, este deja "promis" de tatăl său, unei alte tinere din "șatră".




Rifca s-a născut în 1985, iar 10 ani mai târziu s-a căsătorit cu un vânzator de bijuterii, pe nume Ionel Stănescu. Ea avea 11 ani, iar el 13 ani. De teamă că tatăl său o va forța să se căsătorească cu al băiat din satul Ivești, tânărul cuplu a fugit de acasă.
În cultura de etnie rromă din România, virginitatea este o comoară pentru femei și fetite. Ele se căsătoresc de tinere, pentru ca bărbații să fie sigure că viitoarele lor soții sunt "pure". Chiar daca sună șocant, acest lucru se practica în multe culturi din jurul lumii. 


Povestea Rifcăi Stănescu a făcut înconjurul Europei. The Sun a relatat că cea mai tânără bunică din Marea Britanie avea 26 de ani, în anul 1999. "Recordul" nu a fost înregistrat în Guiness World Records, deoarece nu sunt cunoscute exact toate cazurile de acest gen din lume. O altă poveste fascinantă provine din Africa, acolo unde o femeie a născut o fată la opt ani, iar fiica sa a născut la doar nouă ani. Se întâmpla acum peste 100 de ani, în îndepărtata și călduroasa Africa.


Sursa foto: Viral Thread


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5392 secunde