Cea mai bună centrală termică pe gaz. Cum o alegi?

450

Articole recomandate

Dacă locuința ta are acces la gaz, instalarea unei centrale termice al cărei combustibil este gazul poate fi una dintre cele mai economice și mai eficiente variante de încălzire. Avantajele oferite de o astfel de centrală sunt destul de mari:
• Utilizare cât se poate de simplă;
• Consum redus de combustibil;
• Siguranță;
• O varietate uriașă de modele.


Tocmai ultimul avantaj poate sa însemne o problemă în momentul în care trebuie sa decizi care este cea mai buna centrala termica cu gaz. Există atât de multe modele și atât de mulți producători, încât dacă vrei să ai garanția că ai făcut o alegere perfectă trebuie să analizezi cu atenție opțiunile și să ții cont de câteva criterii.


Care sunt criteriile care decid care este cea mai bună centrală cu gaz de pe piață?


• Tipul centralei. Există doua tipuri de centrale în funcție de randamentul pe care îl oferă. Poți opta pentru centrala termică convențională, care este eficientă, având un randament de până la 95% sau pentru una în condensare. Centralele cu condensare sunt mult mai atractive, ajungând să aibă o eficiență energetică ce depășește 100%. Totuși, sunt și mai costisitoare. Conform studiilor, o centrală în condensare consumă cu până la 35% mai puțin decât una convențională, așadar economiile în timp pot fi substanțiale.
• Suprafața spațiului încălzit. De regulă, suprafața spațiului pe care o centrală cu gaz îl poate încălzi variază foarte mult în funcție de puterea centralei. Pentru un apartament de dimensiuni decente, cu o singură baie și o singură bucătarie, o centrală de 24 kW este mai mult decât suficientă. Pentru o casă însă, poți crește la 30 kW sau chiar mai mult. Puterea de peste 32 kW este destinată doar dacă locuința are mai mult de 200 de metri pătrați.
• Modul în care este făcut tirajul. Tirajul reprezintă modalitatea în care este aspirat aerul de care este nevoie pentru arderea gazelor. Acesta poate să fie natural sau poate să fie forțat. Tirajul forțat este recomandat pentru spațiile cu suprafețe reduse, în condițiile în care pentru tiraj natural este nevoie de o cameră de ardere destul de spațioasă.
• Funcțiile pe care le oferă. Centralele pe gaz noi oferă funcții din ce în ce mai interesante. Multe dintre ele sunt dotate cu display LED oferind informații relevante despre funcționarea întregului sistem, în timp ce altele sunt cu adevărat inteligente, conectându-se la telefon și putând fi controlate de la mare distanță. 
• Măsurile de siguranță. Dacă nu este bine construită, o centrală termică poate să fie periculoasă. Tocmai de aceea, indiferent cât de mari sunt costurile, este bine sa te orientezi spre variante care au cât mai multe măsuri de siguranță. Caută centrale care au senzori de detecție a focului sau a scurgerilor de gaz, precum și capacitatea de a detecta lipsa de presiune din instalație. 
• Caracteristici fizice. Nu în ultimul rând, contează foarte mult caracteristicile fizice ale centralei. Chiar dacă multe dintre centralele de pe piață nu sunt construite pentru a avea un aspect wow, poți descoperi și variante arătoase. Pe lângă asta, este bine să cauți soluții cât mai compacte, care oferă flexibilitate în ceea ce privește locul de montaj. 


Atunci cand cumperi o centrala ai mai putea sa te orientezi si in functie de producator. Este adevarat ca exista centrale foarte bune inclusiv sub umbrela unor producatori mai putin cunoscuti, insa pentru a merge la sigur orienteaza-te spre Ferroli, Motan, Buderus, Protherm sau Immergas. Este esential sa ai incredere in cel care a produs centrala.
Pe site-ul chibzuintza.ro, la categoria ,,CENTRALE TERMICE", vei găsi mai multe articole menite să te îndrume să alegi cea mai potrivită centrală termică pe gaz, astfel că merită să arunci o privire și în acest site. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 19 Octombrie 2018
Stire din Social : Rata șomajului a ajuns la 3,40%
Vineri, 19 Octombrie 2018
Stire din Social : LOTO. Trageri speciale, în week-end
Vineri, 19 Octombrie 2018
Stire din Social : Cod de ceață prelungit, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.945 secunde