Cea de-a doua tranșă de vaccin antigripal, așteptată la Constanța

167
Cea de-a doua tranșă de vaccin antigripal, așteptată la Constanța - vaccin3-1569343705.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Sănătății a anunțat că, anul acesta, a achiziționat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal, cu aproximativ 200.000 mai multe față de anul trecut. În acest fel, se dorește vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Potrivit șefului Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, Cristina Schipor, constănțenilor le vor reveni 149.860 de doze de ser. Prima tranșă, de 3.550 de fiole, a ajuns în cabinetele medicale săptămâna trecută, dar aceasta este disponibilă numai pentru imunizarea personalului medical.

Urmează cea de-a doua tranșă de vaccin, doar că aceasta va fi disponibilă pentru populație abia începând cu cea de-a doua parte a lunii octombrie, când vor fi distribuite și celelalte doze de vaccin, astfel încât să înceapă și vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

"În ultimii doi ani, am făcut pași importanți pentru îmbunătățirea activității de vaccinare. Campaniile de vaccinare și informare «door to door», pentru vaccinarea antirujeolă, au dus la creșterea numărului de copii vaccinați în zonele defavorizate unde s-au derulat. Anul acesta, primim finanțare europeană pentru implementarea mai multor măsuri care vizează creșterea gradului de vaccinare în România, iar în această toamnă, începem mai repede vaccinarea antigripală a personalului medical, cea mai expusă categorie de persoane la îmbolnăvire", a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Aceasta a subliniat că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă.

Ca în fiecare an, aceasta se va derula în cadrul cabinetelor medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi, iar beneficiarii sunt persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați.

În categoriile cu risc intră și personalul medical și gravidele.

v v v

Odată cu venirea toamnei, specialiștii recomandă populației să respecte cu strictețe regulile de igienă personală necesare pentru evitarea îmbolnăvirii. Spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii, și în special prin gripă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4907 secunde