Ce vrea să facă Primăria Constanța în locurile de joacă pentru copii

765
2
Ce vrea să facă Primăria Constanța în locurile de joacă pentru copii - cevreasafacaprimaria-1420987398.jpg

Articole de la același autor

Când vremea este frumoasă, locurile de joacă în aer liber din municipiul Constanța sunt arhipline. Sute de copii se înghesuie pe tobogane, pe trenulețe sau la gropile cu nisip, iar părinții și bunicii îi supraveghează de pe bănci sau din picioare. Autoritățile locale intenționează să reamenajeze, anul acesta, locurile de joacă existente și chiar să facă alte locuri noi.

Anunțul a fost făcut de primarul Radu Mazăre, care a spus că din aprilie vor demara lucrări de refacere a tuturor spațiilor de joacă din oraș, dar și a terenurilor de sport din apropierea acestora. "Este vorba despre 69 de locuri, din care trei vor fi noi înființate. Acestea vor fi dotate cu echipamente noi, iar suprafața de joc va fi amenajată cu paviment din cauciuc reciclat", a explicat primarul Constanței.

Vrem locuri de joacă în zona Eden

Deocamdată, proiectul este la faza de întocmire a documentației pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru locațiile noi. Această etapă cuprinde și obținerea certificatelor de urbanism. Deja constănțenii au început să propună zone unde ar vrea să fie înființate și amenajate locurile de joacă. Este vorba despre cartierul Eden, pe strada Soveja, de cartierul Inel II, dar și de zona Palas - Brătianu. "În zona Eden, nu este niciun loc de joacă, deși sunt multe blocuri, cu familii și copii mici. Chiar dacă unii spun că Parcul Tăbăcăriei este destul de aproape, tot sunt două stații de autobuz de mers. Nu este deloc comod, să bați atâta drum până la Țara Piticilor. Ne-ar prinde bine câteva jocuri și un pic de loc amenajat, îngrădit, unde să se zbenguie copiii o oră, în apropierea blocului", este de părere Alina Savu, din Constanța. Deocamdată reprezentanții Primăriei Constanța nu au dezvăluit unde vor fi amplasate cele trei noi spații de joacă.

Covor din cauciuc reciclat

Valoarea estimată a lucrărilor este de 10 milioane de lei și include proiectarea, achiziția, montarea echipamentelor de joacă și de fitness, înlocuirea gardului de protecție cu gard special pentru locuri de joacă, dezafectarea echipamentelor vechi, execuția lucrărilor efective de amenajarea și reamenajare, turnare covor din cauciuc reciclat pe suport de beton armat.

Reparații la terenurile de sport

De asemenea, în această primăvară, autoritățile locale vor face reparații curente la terenurile de sport din parcuri și zonele de agrement. Este vorba despre zece locații în total și lucrările vor fi realizate în luna aprilie. În total, vor fi cheltuiți 120.000 de lei.

Comentează știrea

mamica
12 ianuarie 2015
locuri de joaca

Da locurile de joaca sunt putine. In parcul din tomis 2 de exemplu e un mini loc de joaca,poate ar fi cazul ca acesta sa fie marit iar cel dintre blocurii sa fie desfiintat ca e langa gunoi intr-o zona unde vin golanii si nu poti sa lasi copii la joaca. Iar in parc ar fi cazul sa fie si un loc ingradit pentru caini cum exista in multe parcuri bucurestene,ca sa nu mai fim obligati sa calcam in mizeria lor.

Ion Cocor
12 ianuarie 2015
Surpriza totala!

Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.658 secunde