Ce tipuri de vinuri se consumă în România

238

Articole de la același autor

În urmă cu doar câteva zile, iubitorii înmiresmatelor soiuri de vinuri ce există, la acest moment, pe piață s-au reunit la restaurantul "Harlequin" din Mamaia, în cadrul celei de-a  XX-a ediții a Clubului Privat de Vin al Asociației Somelierilor din România (ASR), singura asociație de profil recunoscută la nivel internațional. Aceasta a avut loc, concomitent, și în București, Cluj, Timișoara și  Brașov.

La eveniment au fost prezenți atât membri ASR, cât și membri simpatizanți, patroni de restaurante, patroni de wine-bar-uri și bineînțeles, iubitori de vin. Cu această ocazie, toată lumea a putut degusta vinuri din portofoliul sponsorilor sau partenerilor: Alexandrion Group, Davino, Jidvei, Casa de Vinuri Cotnari, Negrini, Domeniile Blaga, Domeniile Sâmburești, Crama Gârboiu, Domeniile Urlați, Cramele Recaș, Tarla, 1000 de Chipuri, Alira, Valahorum, Gitana, Domeniul Bogdan.

Invitatul special a fost Marinela Ardelean, autoare a trei volume de carte, "The Wine Book of Romania", brend Ambasador-Global Vinars Brâncoveanu, unul dintre cei mai importanți membri ai asociației.

Și cum vinul a devenit o parte foarte importantă a mesei, nu doar pentru că este bun la gust, dar în egală măsură și sănătos, invitații au putut savura câte un păhărel și desigur, au putut discuta despre ultimele noutăți în domeniu. Scopul lor, al tuturor, a fost, însă, de promovare a vinurilor autohtone, care sunt la fel de savuroase ca și cele din afara țării.

"Interesul nostru este să promovăm cramele și vinurile românești. Noi nu colaborăm cu cele din străinătate, deși am putea. Problema în România este că pe piață se vând ori vinurile prea ieftine, ori cele foarte scumpe", ne-a declarat Sevghin Menan Derviș, manager zonal de vânzări "Alira" și totodată manager ASR pe Dobrogea.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8384 secunde