Ce spune Banca Românească despre amenda de la Protecția Consumatorilor

171
Ce spune Banca Românească despre amenda de la Protecția Consumatorilor - 62051bancaromaneascaexteriorbanc-1439286110.jpg

Articole de la același autor

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Alexandru Marius Dunca, a anunțat, în cursul zilei de ieri, că a amendat Banca Românească pentru că încasa ilegal comisioane pentru creditele ipotecare și de nevoi personale.

Reprezentanții băncii susțin însă că este vorba despre comisioane în limitele legii și că au contestat amenzile primite. Iată ce au transmis aceștia printr-un comunicat de presă. "Am luat act de decizia ANPC și dorim să facem câteva precizări cu privire la modul în care instituția a interpretat implementarea Ordonanței de Urgență nr. 50/2010 de către Banca Românească. Implementarea OUG nr. 50 de către Banca Românească a avut drept scop alinierea denumirii comisioanelor, conform cadrului legislativ, dar păstrând esența economică a acestora. Mai mult, Banca Românească nu a comisionat adițional clienții ai căror contracte au fost modificate în 2010. În acest moment, am inițiat demersul de contestare a proceselor verbale și a ordinelor emise de ANPC pentru spețele menționate în cadrul deciziei instituției, rezervându-ne dreptul ca, în funcție de soluția judecătorească, să reversăm operațiunile efectuate în urma implementării măsurilor ANPC și să evaluăm consecințele economice ale acestor măsuri cu inițierea unor proceduri judiciare de recuperare", explică reprezentanții instituției bancare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.337 secunde