Ce se mai găsește de muncă în străinătate

259
Ce se mai găsește de muncă în străinătate - cesemaigaseste-1427738960.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care vor să muncească în străinătate se pot interesa ce locuri de muncă sunt disponibile la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. Oferta de săptămâna aceasta cuprinde 269 de posturi în opt țări, printre care și Bulgaria. 


Cele mai multe locuri de muncă sunt puse la bătaie de companiile de recrutare din Germania. Sunt 97 de posturi de asistent medical, asistent medical generalist, factor poștal, ospătar și bucătar. Se cer cunoștințe bune de limba germană. Pentru asistenții medicali, salariile sunt cuprinse între 2.200 și 2.700 de euro brut pe lună, pentru factor poștal se plătesc 2.000 de euro brut pe lună, iar pentru ospătar și bucătar se oferă o retribuție de 10 până la 12 euro brut pe oră, în funcție de calificare și experiență profesională. Orele suplimentare se plătesc sau pot fi compensate cu zile libere. 


În Suedia, se caută lucrători finisori în construcții, dulgheri, vopsitori auto, mecanici auto și femei de serviciu. În total, sunt 75 de posturi. Se oferă un salariu minim pe economie în țară, adică 900 de lei lunar, și 1.000 de euro net, lunar, în Suedia. Salariul se plătește o dată pe lună, în cont bancar. Pe lângă asigurările din România, angajatorul plătește o asigurare medicală pentru lucrătorii detașați. 


Patronii bulgari sunt dispuși și ei să angajeze români, pe posturi de inginer proces echipament instrumental, tehnolog, tehnician mecanic, mecatronist și lăcătuș matrițer. Salariile sunt negociabile. În Belgia, sunt 21 de locuri de muncă pentru vopsitori, asamblori profile ferestre și uși, mecanici autobuz, asamblori jaluzele pe profile de aluminiu, șoferi autocamion, operatori cabine de vopsit cu pulverizare automată, analiști funcționali, dezvoltatori net, ingineri software proces automatizare. Salariile pleacă de la 12 euro pe oră. 


În Marea Britanie, se caută asistenți medicali, administratori de rețea de calculatoare, ingineri și dezvoltatori software. Principala condiție este ca solicitanții să cunoască limba engleză fluent. Pentru asistenți medicali, salariile pleacă de la 11,28 de lire sterline brut pe oră, iar pentru ingineri se plătesc între 25.000 și 30.000 de lire brut pe an. 


Oferta Eures include și 32 de locuri de muncă în Republica Cehă. Sunt disponibile posturi de croitoreasă, sculer, șlefuitori, pilitori și fierari. Pentru croitorese se oferă un salariu de 465 de euro pe lună, pentru sculeri - 725 de euro pe lună, pentru șlefuitori - pilitori între 450 și 1.000 de euro net pe lună, iar pentru fierari - 750 de euro pe lună. Iar dacă aveți meseria de operator în industria artei grafice la mașini de etichetare (cu adeziv), puteți să ocupați unul din cele două posturi oferite de o companie din Spania, salariul fiind cuprins între 20.000 și 24.000 de euro brut pe an. 


Persoanele interesate pot obține informații suplimentare pe site-ul www.eures.anofm.ro sau de la consilierul Eures Elena Pană, din cadrul AJOFM Constanța, tel. 0241/481.553.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Martie 2015
Stire din Social : Plătiți ca să învețe o meserie
Pagina a fost generata in 0.5297 secunde