Ce se întâmplă cu ratangiii de la BAC

3933
15
Ce se întâmplă cu ratangiii de la BAC - rezultatebaciulie201319-1373382500.jpg

Articole de la același autor

Mii de absolvenți ai clasei a XII-a au picat examenul de bacalaureat 2013. Ei nu vor merge la facultate, dar se pot angaja sau pot sta acasă, pentru a învăța, și să primească 250 de lei lunar, timp de șase luni. Practic, îngroașă rândurile șomerilor, secătuiesc bugetul asigurărilor sociale, în loc să intre în câmpul muncii sau să se pregătească pentru o carieră în viitor.

Șansele lor de a găsi un job bun ori de a-și face un viitor au scăzut considerabil, odată cu respingerea la cel mai important examen din viața de elev. Unii nici nu con-știentizează în ce situație delicată sunt. Alții speră că este doar ceva temporar și că vor promova bacalaureatul la toamnă, după care se vor înscrie la facultate. Tuturor statul le întinde o mână de ajutor. Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Mariana Câmpeanu, a prezentat măsurile pe care Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă le poate lua în sprijinul tinerilor absolvenți.

Ținând cont că nu se pot înscrie la facultate neavând diploma de bacalaureat sau media obținută la examen nu le permite, foarte mulți dintre absolvenții de liceu vor fi nevoiți fie să își caute locuri de muncă fie, din moment ce legea o permite, să se înscrie în bazele de date ale AJOFM pentru a primi indemnizația de șomaj.

Șomaj sau primă de încadrare

Legislația în domeniu prevede dreptul absolvenților de instituții de învățământ, care nu au putut ocupa un loc de muncă, de a beneficia de indemnizația de șomaj. Pentru a primi acest ajutor din partea statului, absolvenții instituțiilor de învățământ trebuie să aibă minimum vârsta de 16 ani și să nu fi reușit să găsească un loc de muncă în primele două luni de la finalizarea studiilor. De aceleași prevederi legale se bucură și elevii școlilor speciale sau persoanele cu handicap care, de asemenea, nu au reușit să obțină un loc de muncă potrivit pregătirii lor profesionale.

Potrivit legii, absolvenții au la dispoziție 60 de zile să se înregistreze la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța, pentru a putea beneficia de indemnizația de șomaj, dar și de servicii de mediere și consiliere.

Actele necesare pentru întocmirea dosarului de șomaj sunt următoarele: adeverință medicală cu specificația apt de muncă sau eventuale restricții medicale, adeverință eliberată de administrația financiară, actul de identitate original și copie xerox, acte studii și calificare original și copie xerox, certificat de naștere original și copie xerox, certificat de căsătorie original și copie xerox (dacă este cazul), înscris în evidența AJOFM ca șomer neindemnizat în termen de 60 zile de la absolvire plus un dosar cu șină.

Subvenție pentru angajatori

De asemenea, statul mai are un program prin care angajatorii pot primi subvenții dacă angajează absolvenți de orice formă de învățământ. Acestea se pot acorda pentru 12 sau 18 luni, în funcție de nivelul de pregătire al absolventului: 500 de lei pe lună pentru nivel de școală primară sau gimnazială, 600 de lei pentru absolvenții de liceu sau postliceală și 700 de lei pe lună pentru cei care au terminat o formă de învățământ universitar. De asemenea, legea permite acordarea unor prime de încadrare absolvenților care reușesc să își găsească un job. 

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Dilematic
10 iulie 2013
Un ratangiu, doi ratangii si .... Ratangiii scriitori

Totuși , ratangiii se scrie cu trei i d- soaro. Daca nu ma crezi pe cuvânt.... Nu stiu cum sa te ajut. Fa o proba verbala si apoi spune- mi cum se aude. Dar totuși sa scrii despre analfabeti in halul asta!

noni
10 iulie 2013
si acum sa te tii

Draga Andreea Perhaita, tocmai ti-ai pus paie pe cap si au inceput sa vina cititorii sa le aprinda!! Ce o sa ma mai distrez citind comentariile, fac pariu ca o sa dea cel mai tare in tine, fata care plange in poza, ca si ieri era suparata ca nu s-a scos poza care prezenta suferinta ei personala. Ma duc sa-mi iau o bere si floricele, o sa fie tare interesant azi !! :))))

NELU
10 iulie 2013
Voi chiar nu faceti delimitari, dar ca sa va ajut sa "vedeti" mai mult decat un "i" scapat de oboseala va dau caz ca lumea si apoi comentati

Ancuța Cârcu se vrea o politiciană de succes, dar nu a reușit să promoveze nici măcar Bacalaureatul, susținut în sesiunea iunie - iulie, la 29 de ani. Sexy-peremista, așa cum este cunoscută, speră să se descurce mai bine în sesiunea de toamnă, când va trebui să dea din nou examene la matematică și fizică. Ancuța Cârcu a ajuns în prim-planul politicii românești în urma războaielor cu Corneliu Vadim Tudor, iar presa tabloidă a numit-o sexy-peremista. "Am fost o proastă, m-am ocupat mai mult de Vadim decât de viitorul meu", a declarat Anca Cârcu. si cu comentariiIntrebare de la Intrebatorul (08:08:46 09 Iulie 2013) Cum la 29 (douazeci si noua !!!!) ani nici măcar Bacalaureatul nu l=-a dat ????!!! Si se vrea VIP, in politica, probabil si femeie de afaceri. Nu mai promovati gunoaiele !!!!!

Mine
10 iulie 2013
Ratangiu

1.Sa-mi spui si mie ce inseamna ratangiu , cuvant care nu exista in DEX al limbii romane ? Este un jargon golanesc nicidecum un cuvant din limba romana. De nr. de "i" nu mai comentez 2. Iar ati publicat fotografia cu absolventa idurerata ? Este un delict de presa !

NELU
10 iulie 2013
SA-L AJUTAM PE COLEGUL DE LA NR. 4

RATANGÍU, ratangíi, s.m. (Fam., joc. sport.) Jucător care ratează (des). (din rata + suf. -angiu). Zi mai bine ca NU AU INVATAT, 4 (patru) ani si-au batut joc. Sa dea de pamant cu ei procuroul NITA, sa puna mana pe carte si toti ciorditorii sa raspunda penal.

nAnI
10 iulie 2013
distrusi ...

Distrusi ,distrusi,distrusi ...

nAnI
10 iulie 2013
...

Era vorba despre comentatori ....

Ratangia de Andreea
10 iulie 2013
Carmen

Draga Andreea, ai mai scris tu un articol despre "cele mai tari licee din Constanta". N-as vrea sa stiu cu cine te-ai culcat tu ca sa ajungi sa scrii articole la acest ziar, ori la cine a dat taticu´spaga pt. tine, cert este ca acesti absolventi de liceu care au picat bac-ul si asa nu stiu unde sa o apuce mai intai - nu toti parintii caca bani - daca nu stiai- si ce sa faca in viitor, iar tu ai nesimtirea sa-i numesti "ratangii"???!!!! Sa-ti fie rusine !!!!!! Vezi paiul din ochiul altora pna sa vezi barna din ochiul tau.

CRISTI
10 iulie 2013
VOI VORBITI?

D-NA CARE A SCRIS ARTICOLUL A CATA OARA AI LUAT BACALAUREATUL?"RATANGII" DUMNEATA TE AUZI CE DE CACA SUNA?DE UNDE ASEMENEA CUVANT IN DEX-UL LIMBII ROMANE?DACA DUMNEATA AI LUAT BAC-UL MAI TARZIOR DAR CEL CE A CORECTAT ATEXTUL CUM STA CU LIMBA ROMANA?NU MAI RADETI DE RATANGII CA SI VOI SUNTETI LA LIMBA ROMANA PE LANGA RATANGII...RAZI SI CRITICI NENE CAND ESTI MAI SUS SI CU O TREAPTA DE CEL CE RAZI....

PENTRU NONI
10 iulie 2013
Socoteala ta nu se potriveste ce ce a iesit

Cine porneste de la certitudini, ....sfarseste prin a se indoi (rezulta dupa nr. 7 ca de fapt distrusii sunt comentatorii de la 1 -5) ha, ha, ce credeai tu si ce a iesit....distrusule, bea berea si mananca floricelele si i-ati si calificativul de ....distrus, ha, ha !

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5078 secunde