Ce se întâmplă cu bursele de muncă? AJOFM Constanţa începe să contacteze marii angajatori

393
Ce se întâmplă cu bursele de muncă? AJOFM Constanţa începe să contacteze marii angajatori - fondbursa3-1624801821.jpg

Articole de la același autor

Bursele locurilor de muncă erau organizate, în mod frecvent, înainte de pandemie, doar că virusul a spus STOP oricărui gen de evenimente, indiferent despre ce era vorba. Mai grav este că, din luna martie 2020, și chiar și acum, foarte mulți constănțeni se află, încă, în șomaj tehnic, fără a mai avea un venit stabil, care să le poată asigura măcar supraviețuirea, nu mai spunem un trai satisfăcător.

De ceva vreme, restricțiile legate de pandemia de Covid-19 s-au mai relaxat, iar oamenii așteaptă cu sufletul la gură să își poată relua activitatea la locurile de muncă pe care le-au avut până la apariția coronavirusului. Un ajutor pentru cei care nu lucrează, erau, așa cum spuneam, până acum un an și jumătate, bursele locurilor de muncă, acest tip de activități venind în sprijinul celor aflați la ananghie. Directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța, Gheorghe Bușu ne-a declarat că, deocamdată, nu au solicitări din partea angajatorilor pentru organizarea unei burse generale, dar AJOFM -ul s-a gândit să-i sune pe marii angajatori și să facă burse pentru ei.

„Noi avem o listă cu 200 de angajatori, care au peste o sută de salariați. Îi vom suna şi îi vom întreba ce nevoi au, ce personal le lipseşte și după aceea vom realiza o astfel de acțiune. Mai întâi, însă, trebuie să terminăm dosarele pe care le avem de lucrat cu alte măsuri active, cu dosarele de șomaj tehnic, care sunt cu sutele. La acest moment, încă avem un volum foarte mare de muncă, dar suntem conştienţi că trebuie să începem să ne facem treaba, pentru că noi, de când a început pandemia nu am mai reușit să facem alte activități. Oricum, cert este că, atunci când se va putea, nu se va mai organiza o bursă generală, ci una pe ramuri de activitate”, a subliniat Buşu.

Reamintim că la ultima ediţie a bursei locurilor de muncă, din octombrie 2019, agenţii economici au adus în atenţia constănţenilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă o ofertă de aproape 800 locuri de muncă, din care 63 pentru persoanele cu studii superioare. Ofertele au fost diversificate. La standuri, reprezentanţii firmelor participante le-au propus posturi de sudori, mecanici, consilieri vânzări, brutari, cofetari, manipulanţi mărfuri, tubulatori navali, ingineri nave, secretare.

Alţii, în schimb, au avut nevoie de menajere, muncitori necalificaţi, chimişti, asistenți manager, agenţi intervenție, economişti, educatori. Din păcate, indiferent de ofertă, numărul celor care s-au arătat cu adevărat interesaţi a fost extrem de redus. De data aceasta, având în vedere faptul că mulţi nu mai lucrează de peste un an, ar fi timpul ca ei să înceapă să se gândească serios să lucreze, pentru că nimic nu pică din cer!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1838 secunde