Ce se întâmplă cu ajutoarele alimentare de la UE neridicate

546
Ce se întâmplă cu ajutoarele alimentare de la UE neridicate - pachete-1423582802.jpg

Articole de la același autor

l Aproape 2.000 de constănțeni sunt invitați să-și ia pachetele

Aproape 2.000 de constănțeni nu și-au luat încă pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană. Lista a fost publicată de Primăria Constanța, în speranța că îi va mobiliza pe cei care nu și-au ridicat alimentele.

În cazul în care nu vor fi ridicate, toate pachetele vor fi redistribuite celor care au primit deja. Conform unei hotărâri aprobate de Guvern, pachetele rămase în stoc vor fi redistribuite prin compensări între primării din același județ sau județele diferite, iar ulterior, vor putea fi suplimentate ajutoarele acordate deja, dar în limita a două cutii cu alimente.

Vor putea beneficia de suplimentare doar persoanele care au primit anterior ajutoare alimentare, fie pe lista de cupoane, fie pe lista suplimentară, dar vor fi acordate maximum două cutii de ajutoare alimentare de fiecare persoană, cu același număr de pachete pentru toți beneficiarii din cadrul unei localități. Lista în baza căreia vor fi distribuite cantitățile suplimentare va fi avizată de primarul localității.

Procedura este aprobată în condițiile în care, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) pentru anul 2014, unele primării au stocuri nedistribuite, iar alte primării au solicitări eligibile neacoperite.

Populația care face parte din categoriile eligibile pentru a beneficia de aceste ajutoare alimentare include grupuri excluse de pe piața forței de muncă, din sistemul de educație, sănătate, locuințe și alte servicii. Potrivit Executivului, cele mai mari categorii includ persoane cu venituri reduse, copii aflați în situații dificile, persoane cu dizabilități și persoane vârstnice singure sau dependente.

Constănțenii care nu au ridicat ajutoarele din partea UE se pot prezenta la punctul situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 77, bl. LV 6, (zona Trocadero), până pe 20 februarie, între orele 8,00 și 16,00. Beneficiarii vor primi patru litri de ulei, patru kilograme de zahăr, șase kilograme de făină, șase kilograme de mălai, două pungi de paste făinoase, opt conserve de carne de porc, șase conserve de carne de vită și zece conserve de pate de ficat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8125 secunde