Ce se ascunde în spatele celui mai mare mall din Constanța

4425
20
Constanța se mândrește cu unul dintre cele mai mari centre comerciale din Europa. Aflat pe Bd-ul Aurel Vlaicu, în apropiere de Oborul de duminică, mall-ul a fost inaugurat cu fast în urmă cu câteva luni, iar zona a devenit una dintre cele mai frecventate de constănțeni. Însă zicala românească "Afară vopsit gardu’, înăuntru leopardul" este foarte actuală pentru această zonă. Dacă la șosea porțiunea de pe Bd-ul Aurel Vlaicu arată, într-adevăr, foarte european, în spatele imensului centru comercial s-a format de ceva timp, o groapă de gunoi în toată "splendoarea" ei.

Tone de gunoaie, resturi de materiale de construcții, dar și mormane înalte de resturi menajere se întind pe o suprafață de câteva mii de metri. Oficial, tere-nurile au proprietari, dar în lipsa unor garduri care să oprească accesul celor care aruncă gunoaiele, zona s-a transformat într-o pubelă imensă. Priveliștea este sinistră și contrastează cu construcția modernă de la șosea.

Localnicii din cartier spun că groapa cu deșeuri a apărut în timpul construirii mall-ului, iar acum este preferată de cei care vor să scape de resturile de materiale de construcții, dar și de gunoaiele menajere.

"Pământul excavat și deșeurile au fost aruncate acolo, acum locul este un magnet pentru descărcarea gunoaielor. Din păcate, acest lucru se întâmplă într-o zonă de protecție severă, căci sunt multe linii de înaltă tensiune", ne-a scris un cititor. Acesta se întreabă, mai mult retoric, "Cine este răspunzător de ceea ce se întâmplă acolo?". Se pare însă că groapa improvizată este "alimentată" continuu cu gunoaie, basculantele și căruțele venind în permanență să descarce deșeuri.

"Ascundem gunoaiele sub preș!"

"Este păcat că investitorii au transformat această porțiune deșertică într-un centru comercial modern, iar românii își bat joc și își aruncă gunoaiele în apropiere. Avem pretenții că suntem civilizați și mergem la mall, dar nu facem decât să ne ascundem gunoaiele sub preș!", ne-a declarat Petre Mândru, un pensionar care locuiește în zonă.

"Credeam că odată cu construi-rea mall-ului cartierul o să arate mai frumos, nu ca unul de periferie, dar vin tot felul de indivizi care ziua, în văzul lumii, aruncă gunoaiele! Primăria trebuie să ia atitudine, să pună niște gardieni să nu le mai dea voie celor cu căruțe sau cu basculante să intre pe terenurile acestea și să descarce resturile", a mai spus Ion Giuglea.

Comentează știrea

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
masina cu soldati
2 mai 2012
moartea rosie smurd

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

am
2 mai 2012
+ ghetoul lui mazare

In plus se ascunde ghetoul lui mazare intre Maritimo si City Park, intr-o zona strategica pentru a isi putea exercita toti rromi:) din Constanta meseria. La 2 pasi de Mall-uri , la 2 pasi de Mamaia.....bravo..... Bravo Bravo..... Acum o saptamana, in Zona peninsulara la Cin-cin, 3 rromi (ca asa zice la dictionar ) stateau la panda, pana m-am intors deja au spart o masina de langa a mea. Hai sa ne bucuram ca o sa avem parte in fiecare zi de actiune!!!

Max
2 mai 2012
Hingheri pentru rromi

Daca la toti va e frica de rromii astia, ca de animale salbatice, atunci de ce nu chemati niste hingheri sa-i adune? Sau niste vanatori sa-i impuste? Poate ca s-a nascut o noua specie de oameni-mutanti, sau suboameni.

2 mai 2012
Nu vrei sa-i ieie acasa?

Sunt prea putini cei care merita sa fie numiti OAMENI in aceasta etnie. Dar pentru ca iti pasa de ei si, asta este alegerea ta,NU VREI SA-I IEI ACASA?! Chiar refuzi sa vezi ca pe unde trec nu mai creste iarba, distrug tot ce ating si se pland ca sunt discriminati?! Urcate intr-un autobuz si-ai sa te convingi. Daca vine contrulul, pe tine cetatean cinstit care platesti biletul vine si te controleaza dar niciodata pe tiganii ( pardon - rromi) fara bilet, la randuri se baga in fata cu toata satra si fac scandal, la spita, desi nu platesc nici un sfant la asigurari sociale sunt primii care solicita servicii gratuite , desi unii vin indoiti de grutatea aurului de la gat si inca multe altele, asa ca te rog urmeaza-mi sfatul. DU-I ACASA LA TINE SI AI GRIJA DE EI. POATE CA VOM PUTEA SA-TI MULTUMIM PENTRU ASTA. Anticipat iti spun MULTUMESC.

Răspuns la: Hingheri pentru rromi
Adăugat de : Max, 2 mai 2012
Daca la toti va e frica de rromii astia, ca de animale salbatice, atunci de ce nu chemati niste hingheri sa-i adune? Sau niste vanatori sa-i impuste?...
ion
2 mai 2012
flamingo

daca imi aduc bine aminte acolo se anunta cu surle si trambite ca se contruieste un mare complex imobiliar.. unde este? ce s-a intamplat cu el? i

moartea rosie
2 mai 2012
foarte tare

cand o sa te infigi cu masina in pom o sa chemam ambulanta sa te scoata de acolo nu smurdul :-)))))))))

Răspuns la: moartea rosie smurd
Adăugat de : masina cu soldati, 2 mai 2012
Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat...
tzunny
6 mai 2012
Flamingo Residence

S-au oprit lucrarile cand a venit criza. Blocurile au fost construite pana la cota zero (Fundatie + subsoluri) si lucreaza a fost protejata pentru a se continua pe vremuri mai bune..

Răspuns la: flamingo
Adăugat de : ion, 2 mai 2012
daca imi aduc bine aminte acolo se anunta cu surle si trambite ca se contruieste un mare complex imobiliar.. unde este? ce s-a intamplat cu el? i
AnnaM
8 mai 2012
Gunoaiele lui mazare

Pai noi facem mall-uri si cluburi, ce ne mai intereseaza dezastrul din spatele lor.... Rusite Mazare

Crisan
8 mai 2012
comentariu

Dar domnul Mazare de ce nu se uita ce-i in spatele mall-ului? Se bucura ca a facut mall-uri, dar asta ne trebuie noua? Cand n-avem locuri de munca, ne imbolnavim iarna din cauza frigului din casa? Si cand gunoiul e cat casa? Asa are grija el de noi constantenii? Anul acesta nu-l voi mai vota!

Gina
8 mai 2012
trist

pai normal , este in stare Mazare sa faca ceva cum trebuie? Daca ar fi doar problema asta de rezolvat ar fi ok, dar mai suntat atatea probleme in Constanta care sunt nerezolvate si care sigur vor ramane asa daca noi nu facem ceva. Pe 10 putem sa-l dam jos pe Mazare , orasul nostru merita mai mult!

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Gunoiul,  la gunoi trage…
Pagina a fost generata in 0.6691 secunde