Ce șanse mai au absolvenții care au ratat bacalaureatul 2013

108
Ce șanse mai au absolvenții care au ratat bacalaureatul 2013 - absolventi-1372790356.jpg

Articole de la același autor

Absolvenții de clasa a XII-a care nu au susținut bacalaureatul 2013 sau care l-au picat pot primi consiliere în vederea angajării sau pot primi indemnizație de șomaj. 

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin campania "Mai informat, mai multe șanse!", derulată în cadrul proiectului FSE, "Fii informat!", îi informează pe tineri despre oportunitățile de pe piața muncii, identificarea unui loc de muncă, participarea la cursuri gratuite de formare profesională sau despre accesul la indemnizația de șomaj. 

Potrivit datelor statistice ale ANOFM, pe primele cinci luni ale anului 2013, peste 3.000 de absolvenți au reușit să-și găsească un loc de muncă. Prin subvenționarea angajatorilor care încadrează absolvenți ai instituțiilor de învățământ, s-a realizat încadrarea a 1.609 persoane, iar prin acordarea de prime de încadrare absolvenților de învățământ, s-a realizat încadrarea a 1.586 de persoane. De asemenea, prin completarea veniturilor șomerilor care se încadrează înainte de expirarea indemnizației pentru șomaj s-au încadrat 396 absolvenți care beneficiază din bugetul asigurărilor pentru șomaj de o sumă egală cu indemnizația de șomaj la care ar fi avut dreptul, în condițiile legii. 

La finele lunii iunie, erau înregistrați ca șomeri 3.970 de proaspăt absolvenți, din care numai 177 primesc indemnizație. 

Toate informațiile necesare: definiția absolventului, condiții și documente necesare pentru a beneficia de prevederile legale, facilități acordate pentru stimularea încadrării în muncă, pentru stimularea mobilității pot fi accesate la adresa http://fii-informat.ro/sites/fii-informat.ro/files/absolventi.pdf.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9508 secunde