Ce salariu are un șofer CT Bus

2230
Ce salariu are un șofer CT Bus - cesalariuareunsofer-1598552480.jpg

Articole de la același autor

Salariile șoferilor CT Bus Constanța s-au dublat în ultimii patru ani.

"Salariul brut este de 3.400 de lei pentru conducătorul auto, la care se adaugă plata orelor suplimentare, așa cum sunt înregistrate pe timpul unei luni. Apoi, se adaugă bonurile de masă, care, începând de la 1 septembrie, vor fi 20 de lei pe zi și, începând cu anul 2020, fiecare angajat al CT Bus primește vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei", a precizat directorul CT Bus, Bogdan Niță.

Potrivit primarului Decebal Făgădău, în anul 2016, salariul de încadrare al unui șofer RATC era de 1.600 de lei.

"Pe atunci, șoferii RATC își căutau de muncă, ba în străinătate, ba la alte companii. Unii erau chiar ademeniți de mirajul maxi-taxiurilor, care nu erau proprietatea vreunei companii, ci a unui samsar, care dădea o taxă celui sub tutela căruia opera. Nu mă feresc să spun: la GMS erau mașini care nu erau ale GMS-ului și care îi dădeau un fel de drept de șmecher cuiva și, în realitate făceau cu leul, căci nu primea nimeni bilet în Constanța. Ce contau condițiile în care călătorești, timpul în care ajungi, predictibilitatea, respectul față de șofer? Nu conta nimic.

În 2016, șoferii căutau să plece din companie. Astăzi, să lucrezi la CT Bus înseamnă un lucru care îți așează ratele la bancă, înseamnă predictibilitate și stabilitate, colegi. Nu mai este mediul acela tensionat care era la RATC", a rememorat edilul Constanței. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7106 secunde