Ce persoane vor putea lucra până la vârsta de 70 de ani

270
Ce persoane vor putea lucra până la vârsta de 70 de ani - pensii-1615573922.jpg

Articole de la același autor

Persoanele care vor dori să muncească după vârsta legală de pensionare, o pot face până la 70 de ani, a anunţat, săptămâna aceasta, ministrul Muncii, Raluca Turcan. Astfel, atât salariaţii angajaţi în sectorul public, cât şi cei din mediul privat, care au ajuns la vârsta legală de pensionare, pot alege să lucreze până la 70 de ani. Raluca Turcan a spus că ministerul va pune în dezbatere publică proiectul de lege referitor la condiţiile în care persoanele ajunse la vârsta legală de pensionare pot să continue activitatea până la 70 de ani.

Proiectul se adresează celor care au contract individual de muncă sau raport de serviciu, aşadar şi pentru sistemul public, şi pentru sistemul privat.

„Pentru a opta să lucreze până la 70 de ani este suficient ca angajatul să depună o cerere la angajator cu 30 de zile înainte de împlinirea vârstei de pensionare”, a precizat ministrul Muncii. Ea a precizat că în sectorul public, pentru continuarea activităţii nu este necesar acordul prealabil al angajatorului. „În sectorul public, în cazul celor care aleg să lucreze până la 70 de ani se suspendă plata pensiei”, a adăugat ea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5183 secunde