€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:

Ce modificări aduce noul Cod al Muncii. Patronilor li se poate sista activitatea dacă au angajați la negru

Ştire online publicată Marţi, 08 August 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Noul Cod al Muncii va aduce amenzi usturătoare patronilor care încalcă legea. Spre exemplu, agenții economici care sunt prinși de către reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) că au salariați încadrați în câmpul muncii fără forme legale de angajare, nu riscă doar o amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană depistată fără contract individual de muncă (CIM). Se pare că aceștia riscă de-acum aceeași amendă și dacă vor primi la muncă salariați aflați în perioada de suspendare a CIM, în cazul lor putând fi dispusă, ca sancțiune suplimentară, chiar sistarea activității firmei controlate. 


Potrivit noilor prevederi incluse în Codul Muncii, activitatea va putea fi reluată doar după achitarea amenzii contravenționale și îndreptarea situației care a dus la sancționarea angajatorului. Astfel, amenda pentru munca nedeclarată va fi sancționată cu 20.000 lei,


fără a mai exista un interval cuprins între 10.000 și 20.000 lei și va fi aplicată pentru fiecare persoană depistată fără contract individual de muncă și nu doar în cazurile în care sunt identificate cel puțin cinci persoane într-o astfel de situație, așa cum încă stabilește Codul Muncii în prezent. Ca urmare, angajatorii vor fi forțați de împrejurări să intre în legalitate, asta dacă nu vor să plătească amenzi pe bandă rulantă. 


Trebuie precizat că pe viitor există și alte forme de muncă nedeclarată, pentru care angajatorii vor fi pasibili să încaseze amenzi de 20.000. dintre acestea amintim primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea raportului de muncă în registrul general de evidență a salariaților (Revisal) cel târziu în ziua anterioară începerii activității. Apoi, nu este posibilă primirea la muncă a salariaților aflați în perioada de suspendare a CIM.


În acelați timp, atunci când inspectorii de muncă vor constata săvârșirea uneia dintre cele trei fapte de mai sus, aceștia vor dispune, ca sancțiune complementară, sistarea activității locului de muncă organizat, supus controlului.


Mai mult decât atât, în noile contracte de muncă ale salariaților vor fi precizate negru pe alb și orele de începere și cele de sfârșit a programului de lucru. Această reglementare va crea astfel posibilitatea verificării în timp real a formei de angajare a persoanelor care desfășoară activitate la locul de muncă controlat, prin confruntarea imediată a datelor existente în documente cu cele transmise în registrul general de evidență a salariaților.


În același timp, în vederea încurajării contravenientului la conformare și la plata benevolă a amenzii contravenționale, s-a instituit posibilitatea achitării a jumătate din amendă în termen de cel mult 48 de ore de la data comunicării procesului verbal de sancționare.


Altă modificare stabilește că primirea la muncă a unei persoane aflată ilegal în România, cunoscând că aceasta este victimă a traficului de persoane, constituie infracțiune și se sancționează cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3762 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1112 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8998 secunde