Saramură congelată și carne expirată!

Ce mizerii servea clienților un cârciumar din Satul de Vacanță

3893
2
Sezonul estival a început de câteva săptămâni, iar comisarii Protecției Consumatorilor au intensificat verificările în stațiuni, mai ales în unitățile de alimentație publică. Controlul la o terasă din Satul de Vacanță s-a lăsat cu scandal și sânge, joi după-amiază, după ce patronul locației a amenințat comisarii OPC și s-a automutilat. 


Potrivit reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, de la începutul controlului efectuat la terasa "La Steaguri" din Satul de Vacanță, reprezentantul localului a început să amenințe, așa încât echipa de comisari a fost nevoită să solicite prezența unui echipaj al Poliției. Același patron, pe numele său Costel Bacula, a amenințat că se taie, lucrurile au degenerat și, ulterior, acesta și-a spart un pahar în cap, fiind necesară prezența Serviciului Județean de Ambulanță. 


"În urma verificărilor efectuate în blocul alimentar al unității de alimentație publică, au fost găsite 8,75 kg de cotlet de porc și carne porc expirate de aproximativ două luni, respectiv o lună, și aproape un kg de brânză feta, expirată din 22 aprilie 2017. De asemenea, s-au mai identificat 187,65 kg de materii prime și preparate culinare cu neconformități majore ce urmau să se utilizeze în prestarea de servicii și în circuitul de servire al consumatorilor. Astfel, am găsit saramură de scrumbie preparată și congelată, brânză telemea congelată, carne de diferite specii congelată, la care nu s-au putut identifica porțiunile anatomice, fără elemente de caracterizare din care să se poată stabili încadrarea în data durabilității minimale, fiind un produs cu potențial periculos", a explicat Horia Constantinescu, președintele CJPC Constanța. 


"Este deja prea mult ceea ce s-a întâmplat!" 


Toate loturile de produse au fost confiscate și distruse și, ca urmare a deficiențelor constatate, s-a dispus închiderea temporară a unității. Cârciumarul riscă o amendă de minimum 5.000 lei. 


"Este deja prea mult ceea ce s-a întâmplat în cadrul controlului la operatorul economic din Satul de Vacanță. Acesta a recurs la trivialități și, încercând să impresioneze, și-a provocat tăieturi la nivelul frunții. A proferat amenințări și acuze la adresa colegilor și a sfârșit prin a ordona angajaților lui să închidă ușile și să blocheze ieșirile, într-un gest clar de intimidare. Ceea ce s-a întâmplat nu trebuie să treacă firesc pe lângă noi, ci trebuie să atragă atenția că mâine un organ de control al statului poate fi reținut, sechestrat, poate chiar înjunghiat sau omorât doar pentru că își face datoria… în anul 2017", este de părere Paul Anghel, directorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, prezent la rândul său la verificările de joi. 


În aceeași zi, a fost oprită temporar activitatea autoservirii Parc Nord, din Mamaia, după ce comisarii au găsit 74 kg de ceafă și mușchi de porc expirate de peste o lună. De asemenea, în frigidere erau 46 kg de carne de pasăre congelată, care nu aveau elemente de identificare și caracterizare, neputându-se stabili dacă erau proaspete. 


Și în acest caz, administratorul autoservirii va fi sancționat, cuantumul amenzii fiind de minimum 5.000 de lei. 


Comentează știrea

Educatie
9 iunie 2017
Comerciantii junglei salbatice

Faceti-le educatie ,numai banul il vad ,pe unde merg urla si zbiara ca la oi si se comporta ca la oi la fel si doamnele lor bine , se maimutaresc ca la circ si la caracter si bun simt lasa de dorit.

Amorez
10 iunie 2017
barul smeker vanatorul

Sa vedem barul complex vanatorul unde si miroase urat desi au nonstop! adm e pensionar "amarat".

Pagina a fost generata in 0.4673 secunde