Ce măsuri trebuie luate pentru a scăpa de atacul ȚÂNȚARILOR UCIGAȘI!

516
Ce măsuri trebuie luate pentru a scăpa de atacul ȚÂNȚARILOR UCIGAȘI! - 0615nwsrpelwestnile1-1535633802.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Ministerului Sănătății au declarat că din luna mai și până în prezent, au fost înregistrate 117 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 12 decese. Cele 12 decese au survenit la pacienți care prezentau co-morbidități. cinci decese s-au înregistrat în București, două în județul Olt și câte unul în județele Iași, Galați și Covasna, Constanța și Dâmbovița.


Față de anul trecut, debutul perioadei de îmbolnăviri s-a produs cu trei săptămâni mai devreme, iar specialiștii apreciază că ne apropiem de vârful epidemic din acest sezon, dar nu este vorba despre o epidemie, așa cum a fost în anii 1996, 2010 și 2016.
Vectorii implicați în transmiterea virusului West Nile în țara noastră îi reprezintă mai multe specii de țânțari răspândiți atât în mediul urban, cât și în cel rural.


Condițiile favorabile de dezvoltare a vectorilor sunt reprezentate de perioada excesiv de ploioasă care a făcut dificilă distrugerea țânțarilor, dar și de deficiențele în aplicarea măsurilor de control și a măsurilor de protecție personală.


În județele în care au fost înregistrate îmbolnăviri, pentru a elimina riscul de transmitere prin transfuzii, în centrele de transfuzii s-au luat măsuri de siguranță. Astfel, în conformitate cu Directivele europene în domeniu, EC/33/2004 și EC/17/2006, se amână donarea în cazul persoanelor care au fost identificate cu factori de risc pentru infecția cu West Nile. Persoanele care au făcut infecția cu virusul West Nile sunt excluse de la donare timp de 120 de zile.


Ministerul Sănătății recomandă autorităților administratiei publice locale să intensifice măsurile de dezinsecție în localități pentru a preveni răspândirea infectiei cu virus West Nile, iar Direcțiile de sănătate publică au sarcina de a verifica, până la sfârșitul sezonului, eficacitatea măsurilor aplicate. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 17 Septembrie 2017
Stire din Social : Virusul West Nile a mai ucis o persoană!
Pagina a fost generata in 1.0894 secunde