Ce înseamnă să fii șomer de lungă durată

589
Ce înseamnă să fii șomer de lungă durată - ceinseama-1579294317.jpg

Articole de la același autor

Există persoane care se află în șomaj de mai mult timp, iar dumneavoastră ați observat acest lucru. Aceste persoane sunt șomerii de lungă durată, adică șomerii care au acest statut pe o perioadă mai mare de 12 luni, în cazul persoanelor cu vârsta de minimum 25 de ani și pe o perioadă de șase luni, în cazul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 ani și până la împlinirea vârstei de 25 de ani. 


Pentru acei constănțeni care au rămas fără un loc de muncă, ei trebuie să știe că pentru a primi indemnizație de șomaj este nevoie de un stagiu de cotizare de minimum un an, în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii. 


În ceea ce privește stagiul de cotizare, acesta este extrem de important, mai ales atunci când vine vorba de stabilirea perioadei de acordare a ajutorului bănesc. Astfel, indemnizația de șomaj se acordă diferențiat, după cum urmează: timp de șase luni, pentru persoanele care au un stagiu de cotizare de minimum un an; timp de nouă luni, pentru persoanele care au un stagiu de cotizare de minimum cinci ani; timp de 12 luni, pentru persoanele care au un stagiu de cotizare mai mare de zece ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3445 secunde