Ce-i de făcut când pierzi certificatul de naștere al copilului

278
Ce-i de făcut când pierzi certificatul de naștere al copilului - certificat-1530285274.jpg
Constănțenii care au rătăcit certificatul de naștere al copilului sau chiar certificatul de naștere personal pot obține unul nou în termen de trei zile, pe baza unei simple cereri. 


Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, există și posibilitatea solicitării de urgență a certificatului de naștere, caz în care se achită o taxă de 36 de lei, și primiți noul document în termen de 24 de ore. 


"Pentru a intra în posesia unui certificat de naștere nou, trebuie să aveți, în primul rând, un act de identitate valabil, adică buletinul. Cu acesta vă prezentați la Serviciul de Stare Civilă, unde completați o cerere, pe baza căreia se eliberează un certificat de naștere nou. Solicitarea se face personal de la locul nașterii sau de la localitatea de domiciliu prin corespondență cu împuternicire specială. Minorii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani pot solicita certificatul de naștere însoțit de unul dintre părinți sau tutori legali, iar copiii cu vârstă până în 14 ani pot obține certificatul de naștere în baza unei cereri făcute de părinți", explică Diana Sobaru, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța. 


Taxa pentru eliberare a unui certificat de naștere nou este de 13 lei, cu posibilitatea de a-l ridica în trei zile lucrătoare. Taxa de urgență este de 36 de lei, iar documentul este eliberat în 24 de ore. Autoritățile locale recomandă constănțenilor să nu plastifieze certificatul de naștere în încercarea de a-l proteja, pentru că actul devine nul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1023 secunde