Ce cursuri de formare au fost căutate de șomeri, luna trecută

Luni, 22 Martie 2021, 20:15
111
Luna trecută, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a cuprins în programele de formare profesională, un număr de 1.848 persoane. Dintre acestea, 754 sunt șomeri, iar 693 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă, prin programe de ucenicie. Totodată, 401 persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare.

În plus, în perioada de referință au fost organizate 52 programe de formare profesională gratuite, dintre care 34 programe de calificare/recalificare și 18 programe de inițiere, perfecționare sau specializare.

Principalele meserii/ocupații, în funcție de numărul de participanți, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru șomeri în luna februarie 2021, sunt: agent de securitate, operator introducere, prelucrare, validare date, lucrător in comerț, inspector/ referent resurse umane, femeie de serviciu, ajutor de bucătar etc. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3634 secunde