Ce caracteristici să cauţi la un dezumidificator

152
Ce caracteristici să cauţi la un dezumidificator - dezu-1618555988.jpg

Articole recomandate

Persoanele care intenționează să aibă în casă cele mai bune condiții pentru familie trebuie să aleagă un cel mai bun dezumidificator pentru a elimina umiditatea din încăperi. Astfel elimină riscul formării de mucegai și de igrasie care pot determina apariția unor afecțiuni sau de deteriorare a bunurilor. 


Umiditatea ridicată reprezintă o cauză frecventă pentru îmbolnăvirea celor care locuiesc în casă, dar și o cauză a deteriorării obiectelor de mobilier și a defectării aparatelor electrocasnice.


În contextul apariției mucegaiului și igrasiei, a umidității care poate fi o consecință a izolației de slabă calitate, oamenii caută diferite soluții și metode pentru a elimina atât cauzele, cât și consecințele. 


Când în locuință nivelul de umiditate depășește 30-50%, sănătatea familiei poate fi pusă în pericol, iar investiția într-un aparat de dezumidificare care funcționează pe principiul absorbției sau al condensării se va dovedi esențială.
 
Acest dispozitiv util pentru starea de bine dintr-o locuință va prelua umezeala din aer și o va transforma în apă, care va fi îndepartată în mod simplu, cu ajutorul furtunului sau al containerului cu care modelul este prevăzut.


Ce tipuri de dezumidificatoare există?


Pe piața de profil există mai multe tipuri de dezumidificatoare:
• cu condensare, aparate complexe cu compresor al căror mod de funcționare este identic cu cel întâlnit la aparatele de aer condiționat și la frigidere. Concret, dezumidificatoarele dispun de un ventilator care va prelua aerul din încăpere și îl va trimite spre bobine, în care există un agent de răcire. Când vaporii de apă ating bobinele reci, se transformă în lichid care ajunge în rezervorul cu care este prevăzut dispozitivul;
• prin absorbție, aparate prevăzute cu rotoare care se află în materiale absorbante. Când sunt îmbibate cu apă, materialele sunt aduse în zona în care, cu ajutorul căldurii, apa se extrage treptat. Aerul uscat este îndreptat către exterior după ce materialul este uscat.


Funcții utile


În funcție de modelul de dezumidificator ales, există funcții ale aparatului care sunt foarte utile din punctul de vedere al specialiștilor cum ar fi:
• display LED, panou digital de control;
• auto-restart, care salvează setările și reia procesul de dezumidificare după revenirea curentului electric în urma unei pene de curent;
• rezervor de apă cu indicator de nivel al apei;
• funcție turbo, extrem de utilă pentru a elimina rapid umezeala dintr-o cameră sau pentru a usca hainele;
• purificare aer – funcție care curăță aerul de praf, de mirosuri neplăcute.


Dacă se ține cont de aceste caracteristici, cu siguranță alegerea dezumidificatorului perfect pentru casă nu va mai reprezenta o provocare, ci o investiție bună pe o perioadă îndelungată de timp.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5903 secunde