Ce au găsit comisarii OPC în autoservirile și restaurantele din Mamaia, Mangalia și Constanța

2391
1
Ce au găsit comisarii OPC în autoservirile și restaurantele din Mamaia, Mangalia  și Constanța - ceaugasit-1410093268.jpg

Articole de la același autor

Comisarii Protecției Consumatorilor au controlat, în ultima perioadă, peste 1.300 de unități de alimentație publică, cum ar fi fast-food-uri, autoserviri, bufete, pizzerii, snack-baruri, restaurante, terase, rotiserii, braserii, berării, cofetării, atât din mediul urban, cât și din mediul rural.

La mai mult de trei sferturi din unitățile verificate, au fost constatate deficiențe, multe dintre ele punând în pericol sănătatea și chiar viața consumatorilor.

Comisarii OPC au dispus oprirea definitivă și retragerea de la comercializare a 672 de kg de alimente, în valoare de 28.649 de lei, considerate improprii consumului uman, oprirea temporară de la comercializare a 2.247 de kg de alimente și au dat 713 amenzi contravenționale în valoare totală de 1.475.150 de lei.

"Sănătatea și siguranța consumatorilor sunt principalele noastre preocupări, astfel că nu permit nicio abatere de la prevederile legale, mai ales în domeniul alimentar. ANPC supraveghează permanent piața. Atrag atenția operatorilor economici care, din neglijență sau rea voință, pun în pericol sănătatea consumatorilor, prin comercializarea în condiții improprii a produselor alimentare, că vor fi aspru sancționați ajungându-se chiar și la suspendarea temporară a activității dacă situația de la fața locului o impune", a declarat Marius Alexandru Dunca, președintele ANPC.

La Constanța, reprezentanții Protecției Consumatorilor au găsit salată Eisberg cu porțiuni pătate, înmuiate, atacate de boli și dăunători, mușchi de oaie expirat de cinci luni, icre, bacon, pâine expirate, mălai, carne și produse din carne, brânză proaspătă de vaci, sirop de căpșuni și somon cu durata minimală de consum depășită. De asemenea, s-a constatat că numeroase cântare erau neverificate metrologic sau aveau verificarea metrologică expirată. În mai multe unități din Mangalia și Mamaia, se proceda la schimbarea stării termice la unele produse, adică pâinea era depozitată în frigider, inimile de pui fierte erau ținute în stare congelată și crenvurștii erau ținuți în congelator, înghețați bocnă.

În plus, comisarii OPC au găsit probleme și în ce privește informarea consumatorilor, mai ales în meniuri, tactică folosită mai ales pentru a-i păcăli pe clienți. 

Comentează știrea

viorel
15 decembrie 2014
anunț

Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4318 secunde