Ce a găsit OPC în cluburile, barurile și discotecile din Constanța

884
2
Ce a găsit OPC în cluburile, barurile și discotecile din Constanța - fotofondceaugasit-1447441159.jpg

Articole de la același autor

A fost nevoie de o tragedie pentru ca toată lumea să conștientizeze, în sfârșit, pericolele din localurile unde se strânge multă lume, se fumează și nu există suficiente măsuri de protecție împotriva incendiilor. Acum, toate aceste locuri au fost luate pe rând și verificate de toate autoritățile și organele statului.


În week-endul trecut, prin barurile, cluburile, discotecile și cafenelele din municipiul Constanța au ajuns și comisarii Protecției Consumatorilor. Aceștia au verificat modul cum patronii acestor localuri respectă prevederile legale privind protecția consumatorilor. În total, au fost controlați 56 de operatori economici și la aproape trei sferturi din aceștia au fost găsite neconformități. "Am verificat în special respectarea prevederilor Legii nr. 349 din 2002, privind combaterea efectelor consumului produselor din tutun. La 17 operatori economici prestatori de servicii de alimentație publică, adică baruri, cluburi, discoteci, cafenele, s-a constatat că nu există spațiu special amenajat pentru fumat, care să reprezinte cel mult 50 la sută din suprafața spațiului închis destinat clienților. S-a dispus măsura de oprire temporară a activității până la remedierea deficienței. Practic, s-a interzis complet fumatul până la crearea unui spațiu pentru fumat conform legii", a declarat Paul Silviu Anghel, directorul general Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.


Fumează fiecare unde vrea
De asemenea, în unele cluburi, a fost restrânsă suprafața destinată clienților, astfel încât să nu se depășească 100 de metri pătrat sau a fost interzis fumatul la parterul unității, iar spațiul pentru fumători este amplasat la etaj, semnalizat și dotat conform legii. La alți operatori economici ale căror spații de servire destinate clienților erau sub 100 de metri pătrați, nu erau afișate la loc vizibil sintagmele "În această unitate fumatul este permis" sau "În această unitate fumatul este strict interzis".


Le serveau aripi de pui expirate…
Și ca și cum toate aceste deficiențe nu ar fi fost de ajuns, comisarii OPC au găsit și localuri unde mâncarea servită clienților era preparată cu carne expirată de mai mult de o lună de zile. Adică au fost găsite aripi de pui cu data limită de consum depășită cu peste 30 de zile.


"Pentru deficiențele constatate pe timpul acțiunilor de control au fost aplicate 38 de amenzi contra-venționale și trei avertismente. În perioada următoare, vom continua acțiunile de verificare a respectării prevederilor Legii fumatului în cluburi, baruri, cafenele și restaurante", a mai spus directorul ANPC.


Comentează știrea

cetatean
14 noiembrie 2015
vrem numele restaurantuli

vrem numele restaurantului sau in general unde se gasesc probleme cu mancarea,sa stim unde sa nu mai mergem.faceti cumva pact cu diavolii s anu le divulgati numele restaurantuli ca sa nu isi piarda clientii?? pai nu asa se face domnilor.vrem sa stim numele localurilor de care sa ne ferim.asa nu ii ajutati sa isi revina ,asa le faceti un bine.

omul de rand
14 noiembrie 2015
succes opc

cel mai bine mananci acasa, e mai ieftin; in cluburi, baruri si localuri tineret, face fiecare ce-l duce mintea; patronul barului din bucuresti e de vina pentru incendiu>nu se face foc de tabara=artificii in spatiu inchis/ cantaretul a platit destui bani pentru spectacol gratuit! cei de la control nu mai stati in birouri, miscarea este sanatate!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.314 secunde