CCR: Proiectul de lege privind presemnalizarea radarelor este parțial neconstituțional

133
CCR: Proiectul de lege privind presemnalizarea radarelor este parțial neconstituțional - img1-1541507964.jpg

Articole recomandate

Curtea Constituțională a României a admis, marți, parțial, sesizarea președintelui Klaus Iohannis, privind neconstituționalitatea Legii pentru modificarea ordonanței de urgență privind circulația pe drumurile publice, care prevede că mașinile de poliție cu radar trebuie presemnalizate.


În sesizarea către CCR, șeful statului invoca neclaritatea textelor cu privire la presemnalizarea mașinilor de poliție.


"Considerăm că această soluție legislativă se îndepărtează de la scopul instituirii normei, respectiv acela de a conduce la îmbunătățirea siguranței rutiere. (…) Apreciem că activitățile poliției rutiere de aplicare a legii privind respectarea vitezei legale de circulație nu trebuie să se rezume la acțiuni vizibile și presemnalizate, în caz contrar aceasta urmând a se afla în imposibilitatea de a-și îndeplini obligațiile și atribuțiile prevăzute de lege", spunea Iohannis.


Grupul Polițiștilor Rutieri din România a transmis, pe 20 iulie, o scrisoare deschisă președintelui României, Klaus Iohannis, în care atrage atenția că, după adoptarea unor modificări la Codul Rutier care vizează presemnalizarea aparatelor radar, ‘numărul accidentelor rutiere, având cauză viteza excesivă, va crește alarmant. 


Dumitru Coarnă, despre legea radarelor la vedere: "Cine vă obligă să nu respectați legea? Întrebați-l pe Huidu!’


Dorim, din nou, să tragem un semnal de alarmă prin care atenționăm că numărul accidentelor rutiere, având cauză viteză excesivă, va crește alarmant după intrarea în vigoare a acestei legi (vor muri peste 2000 de oameni în anul 2019)!!! Domnule Președinte, vă rugăm să nu promulgați această lege sau să atacați acest pariu cu viața cetățenilor la Curtea Constituțională, întrucât considerăm că nu respectă unul dintre cele mai importante principii ale Constituției, art. 22, alin. (1) «Dreptul la viață, precum și dreptul la integritatea fizică și psihică ale persoanei sunt garantate!», se arată în documentul Grupului Polițiștilor Rutieri.


sursa text: libertatea.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2574 secunde