CCR intervine în activitatea ANAF! Este vizată sursa de finanțare!

269
CCR intervine în activitatea ANAF! Este vizată sursa de finanțare! - anaf840x500-1558423716.jpg

Articole recomandate

CCR discută, marți, sesizarea PNL, USR, PMP și a Pro România asupra legii privind reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). 


Sesizarea a fost depusă la CCR de 104 deputați de la PNL, USR, PMP și Pro România, cu referire la neconstituționalitatea Legii pentru modificarea OUG 74/2013 privind unele măsuri pentru îmbunătățirea și reorganizarea activității Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Semnatarii sesizării precizează că, potrivit expunerii de motive, scopul legii este "revenirea la modul de organizare a administrațiilor financiare la nivel județean, mai aproape de contribuabili, astfel putând spera în îmbunătățirea atât a ratei de colectare cât și a relației cu plătitorii de taxe și impozite", în esență în considerarea faptului că "performanțele organului fiscal central, raportat și la eșecul implementării proiectului de reformare, nu justifică menținerea unui palier administrativ suplimentar, cel regional, costisitor în termeni de cheltuieli bugetare și generator de distorsiuni și de mari întârzieri în reacție pe lanțul informațional până la veriga finală, contribuabilul".


Aceștia arată că nici expunerea de motive și nici propunerea legislativă nu conțin informații referitoare la sursa de finanțare a măsurilor propuse, iar actul normativ a fost adoptat în lipsa fișei financiare impuse de legislație.


"Considerăm că ține de domeniul evidenței că reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală are implicații bugetare, în condițiile în care, (...) potrivit art. II pct. 4, referitor la art. 10 alin. (2) din OUG nr. 74/2013, cele 8 direcții generale regionale se vor diviza în 42 de direcții ale finanțelor publice județene, respectiv a municipiului București. (...) Considerăm că Legea (...), având ca obiect principal reorganizarea prin divizare a celor opt direcții regionale ANAF, este neconstituțională în ansamblu, întrucât a fost adoptată fără stabilirea sursei financiare", se mai precizează în sesizare.


sursa: evz.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Stire din Economie : Pulsul Fiscului
Pagina a fost generata in 1.1884 secunde