Cazurile de coronavirus, în creştere! Municipiul Constanţa, tot mai aproape de noi restricţii!

1615
Cazurile de coronavirus, în creştere! Municipiul Constanţa, tot mai aproape de noi restricţii! - fotofond3-1604249300.jpg

Articole de la același autor

Pandemia de coronavirus a surprins unităţile medicale din ţara noastră fără echipamente de bază. Spitalele de boli infecţioase, veşnic subfinanţate, aveau laboratoare de analize bătrâne, depăşite, multe nu aveau secţii de Terapie Intensivă şi, mai ales, nu aveau proceduri adecvate de limitare a transmiterii infecţiilor.

Într-o analiză realizată de Grupul de Comunicare Strategică, la finele săptămânii trecute, se vede cel mai clar cât de nepregătită a fost ţara noastră şi mai ales cât de nepregătite au fost spitalele noastre în momentul izbucnirii pandemiei cu noul coronavirus. Astfel, au fost observate datele privind numărul de teste efectuate în România, la nivel naţional de la începutul crizei sanitare generată de infecţia cu SARS-CoV-2 până în prezent. În urma analizării, reiese faptul că în luna octombrie capacitatea de testare zilnică crescuse de 400 de ori faţă de luna martie 2020. „Capacitatea de testare în luna martie a acestui an, la debutul pandemiei în România, era de sub 100 de teste prelucrate în fiecare zi. În luna octombrie, a fost atinsă capacitatea de prelucrare a peste 40.000 de teste pe zi. În toată luna martie, testele prelucrate au fost de 24.654. În prezent, sunt efectuate mai multe teste într-o singură zi decât în întreaga lună martie”, au anunţat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

Potrivit informaţiilor adunate, capacitatea de testare a fost crescută rapid, de la 24.654 de probe prelucrate în luna martie, la 150.720 în luna aprilie. „Capacitatea de testare a fost crescută în mod continuu, ajungând la posibilitatea de a efectua, în acest moment, peste 800.000 de teste lunar. În luna octombrie au fost efectuate 823.057 de teste, iar, în luna septembrie, 616.745 de teste”, au subliniat cei de la GCS.

Record de 256 de cazuri noi, într-o zi, la Constanţa

În judeţul Constanţa, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, sunt realizate, zilnic, aproximativ 1.000 – 1.300 de teste, atât în unităţile medicale de stat, cât şi în clinicile private. Raportul transmis în cursul zilei de 31 octombrie arată că, de vineri, până sâmbătă, au fost efectuate 1.170 de teste RT-PCR. Din păcate, numărul persoanelor depistate pozitiv a crescut foarte mult, faţă de zilele trecute, astfel încât sâmbătă au fost raportate 256 de cazuri noi, cu 150 mai multe decât cu o zi înainte.

„Numărul mare de cazuri înregistrat pe 31 octombrie pentru judeţul Constanţa este determinat, în primul rând, de apariţia unui focar la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă «Sfântul Andrei» din localitatea Negru Vodă. Acolo sunt confirmate 62 de cazuri de COVID-19, şase provenind din rândul personalului centrului şi 56 din rândul beneficiarilor. Facem precizarea că, în centrul din Negru Vodă, sunt, în total, 60 de beneficiari şi 56 de angajaţi. Din totalul de 62 de persoane infectate, 10 au fost internate, cu simptome uşoare, la Secţia Exterioară Agigea, restul fiind carantinate în centru, acolo unde se află sub supravegherea personalului. De asemenea, un medic de familie va oferi asistenţă de specialitate, în fiecare zi. Restul de patru beneficiari ai centrului, care nu au fost confirmaţi cu noul coronavirus, au fost izolaţi de cei pozitivi aflaţi în centru. În paralel, în tot judeţul, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, a iniţiat anchete epidemiologice, pentru a determina dacă se constituie şi alte focare”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

În cursul zilei de duminică, alte 133 de cazuri noi au fost raportate. În timp ce incidenţa la nivel judeţean este de 1,7, în municipiul Constanţa, incidenţa de infectare la mia de locuitori a ajuns la 2,92, cu un total de 916 cazuri confirmate, astfel încât vor fi instituite noi restricţii, printre care şi trecerea tuturor unităţilor de învăţământ în scenariul al treilea cu activităţile exclusiv online.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4802 secunde