Cazinoul din Constanța, inclus pe lista cu cele mai periclitate șapte monumente din Europa

291
Cazinoul din Constanța, inclus pe lista cu cele mai periclitate șapte monumente din Europa - cazino1498840700-1521114063.jpg

Articole de la același autor

Clădirea Cazinoului de pe faleza Constanța a fost inclusă pe lista cu cele mai periclitate șapte monumente din Europa. Organizația de patrimoniu din Europa, Europa Nostra, și Institutul Băncii Europene de Investiții a anunțat ieri cele mai periclitate situri din Europa în 2018: Bisericile post-bizantine din Moscopole și Vithkuq, Albania, centrul istoric din Viena – Austria, Monumentul Buzludja – Bulgaria, Mănăstirile și schitul David Gareji – Georgia, Cazinoul din Constanța – România, Orfelinatul grec Prinkipo, Insula Prinților - Turcia și Fabrica de gheață Grimsby - Marea Britanie. 


Aceste comori ale patrimoniului cultural european sunt în mare pericol, unele din cauza neglijenței sau dezvoltării inadecvate, altele din cauza lipsei de expertize sau resurse. Experți din partea Europa Nostra și Institutului Băncii Europene de Investiții, alături de alți parteneri și de nominalizatori, vor vizita cele șapte situri selectate și se vor întâlni cu decidenții-cheie în următoarele luni. Echipele pluridisciplinare vor oferi recomandări tehnice, vor identifica posibile surse de finanțare și vor mobiliza sprijin pentru salvarea acestor repere culturale. Până la finalul anului, specialiștii vor formula planuri fezabile de acțiuni pentru siturile listate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2737 secunde