CAZ INCREDIBIL! Bebeluș născut cu inima în afara pieptului

238
CAZ INCREDIBIL! Bebeluș născut cu inima în afara pieptului - bebelusinspital-1513501499.jpg

Articole de la același autor

Un bebeluș care s-a născut cu ectopie cardiacă a fost operat cu succes într-un spital din Marea Britanie. Inima lui, care s-a dezvoltat în afara pieptului, a fost replasată de medici în interiorul cutiei toracice, informează lexpress.fr. Vanellope s-a născut prematur, cu inima în afara pieptului, la sfârșitul lunii noiembrie într-un spital din Leicester, Anglia. Reperată în timpul sarcinii, această malformație a inimii, foarte rară, denumită ectopie cardiacă, vizează doar între cinci și opt nașteri dintr-un milion și este dificil de operat.


Imediat după naștere, Vanellope a fost transportată în blocul operator, unde medicii specializați în chirurgia malformațiilor cardiace o așteptau pentru a efectua o operație ce nu fusese realizată niciodată pe un nou-născut în Marea Britanie.


Reprezentanții spitalului din Leicester au anunțat într-un comunicat că inima fetiței a fost replasată cu succes în interiorul cutiei toracice. Cu o stare de sănătate încă fragilă, fetița a fost internată în secția de terapie intensivă. Cu toate acestea, medicii spun că micuța pacientă se află în prezent în afara oricărui pericol.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6624 secunde