CAZ CUTREMURĂTOR, DAR REAL! Povestea femeii alergice la apă: ''Toată lumea mă întreabă cum mănânc, cum beau, cum mă spăl''

1134
CAZ CUTREMURĂTOR, DAR REAL! Povestea femeii alergice la apă: ''Toată lumea mă întreabă cum mănânc, cum beau, cum mă spăl'' - rachelprinceallergicwater-1506666941.jpg

Articole recomandate

Rachel Warwick suferă de o boală foarte rară care o face alergică la apă.

A face baie este o agonie, chiar și propriile lacrimi îi ard pielea. Cum se poate ca corpul uman să fie alergic la cea importantă resursă a vieții?, scrie Business Magazin.


Pentru ea, o baie relaxantă sau o sesiune de snorkelling în Marea Mediterană sunt un coșmar, chiar și un pahar de apă băut nu este o experiență plăcută. De fapt, orice contact cu apa este dureros. Chiar și propriile lacrimele sau transpirația îi fac rău și în urma lor rămâne o iritație timp de mai multe ore. "Este oribil, dar dacă plâng fața mi se umflă", a spus ea pentru publicația britanică. Boala de care suferă tânăra se numește "aquagenic urticaria" și afectează un număr foarte mic de oameni.

Poate vă întrebați cum supraviețuiește având în vedere nevoia foarte mare de apă a omului și a faptului că 60% din corpul uman este apă."De fiecare dată când le spun oamenilor despre boala mea, mă întreabă același lucru: cum mănânci, cum bei, cum te speli? Adevărul este că tot ce pot să fac este să îndur situația și să merg mai departe", a spus Rachel. Face duș o dată pe săptămână, pentru a evita să transpire poartă haine subțiri și evită efortul și bea mult lapte, deoarece nu o afectează la fel de tare ca un pahar cu apă. Atunci când plouă nu poate pleca din casă.

Tânăra a fost diagnosticată la 12 ani după ce a observat o iritație pe piele ce a apărut după ce a înotat.

"După consultație doctorul mi-a spus «Cred că ai asta». Am fost foarte norocoasă că știa de această boală". A fost norocoasă deoarece testarea pentru această boală consta în a sta în apă timp de 30 de minute pentru a vedea ce efect are asupra corpului. "Mi-a spus că testul ar fi mai dureros decât boala în sine", a mărturisit ea.

Deocamdată doctorii nu au găsit un tratament, deși s-au înregistrat niște progrese cu anumite medicamente, însă nu este niciun medicament 100% eficient. "Dacă mă vindec aș vrea să înot la bazin și să dansez în ploaie", a spus ea.


SURSA: descopera.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.878 secunde