Căutați de muncă pe Internet? Aveți grijă la traficanții de carne vie

277
Căutați de muncă pe Internet? Aveți grijă la traficanții de carne vie - campaniesursathetelegraph-1587748336.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane a lansat o campanie de informare asupra riscurilor la care se expun cei aflați în căutarea unui loc de muncă, printr-un singur "click". Campania, intitulată "Jobul perfect - iluzie cu sens unic" urmărește creșterea gradului de informare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, în mediul online.

"Cererea pentru serviciile «oferite» de către victimele traficului de persoane rămâne «motorul» care acționează întreg angrenajul de elemente ce fac posibilă recrutarea și exploatarea victimelor, aceasta fiind reprezentată de angajatorii aflați în căutare de forță de muncă ieftină sau de utilizatorii de servicii sexuale.

Folosindu-se de accesul cotidian la spațiul online (site-uri, platforme, rețele de socializare) și de avantajul anonimatului, traficanții pot urmări activitatea potențialelor victime și pot iniția mult mai ușor interacțiuni cu acestea, sub forma unor prietenii, relații, oferte de muncă sau alte tipuri de promisiuni, ce odată acceptate, vor deschide calea spre exploatare", au atras atenția specialiștii.

"Câștiguri atractive și o viață mai bună la doar un CLICK distanță! De câte ori nu ai auzit această promisiune? Un astfel de anunț te poate duce la un pas distanță de a deveni victimă a traficului de persoane", au atras atenția ANITP.

Înainte de a aplica pentru o ofertă de muncă, este foarte important ca cei interesați să analizeze toate aspectele: dacă sunt promise câștiguri substanțiale într-un timp scurt, dacă este solicitată experiență în domeniu, dacă sarcinile de muncă nu sunt clar specificate, dacă datele de contact sunt vag prezentate. Dacă acestea sunt caracteristicile anunțului, specialiștii spun că are toate șansele să fie fals!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2122 secunde